Κυριακή 24 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΚΑΡΕΠΗ
Φωτεινό παράδειγμα η Κούβα

Η συγκέντρωση διεθνιστικής αλληλεγγύης, την Κυριακή 31 Οκτώβρη, στο Σπόρτιγκ, αποτελεί συνέχεια στις σημαντικές πρωτοβουλίες που παίρνει το ΠΑΜΕ.

Μια πρωτοβουλία συμπαράστασης στους λαούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και όμως δεν υποτάσσονται. Μια εκδήλωση που δεν έχει το χαρακτήρα φιλανθρωπικής χοροεσπερίδας - εμείς οι «βολεμένοι» προς τους φτωχούς μας αδελφούς - αλλά αγωνιστικής συμπαράταξης για την αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία των λαών, όπου «ο καθένας δίνει και παίρνει».

Οσοι το περασμένο καλοκαίρι βρεθήκαμε στην Κούβα μπορούμε, νομίζω, σήμερα να κατανοήσουμε καλύτερα, να νιώσουμε τα ευεργετικά για όλους τους λαούς αποτελέσματά της.

Θα άξιζε ιδιαίτερα να αναφερθεί κανείς στην εμπειρία της επίσκεψής μας στη Σχολή Ιατρικών Σπουδών Λατινικής Αμερικής, όπου νέοι άνθρωποι από τις χώρες, αυτές αλλά και την Αφρική, την Ασία, ακόμη και τις ΗΠΑ σπουδάζουν δωρεάν με τη μέριμνα του κουβανέζικου κράτους. Στόχος η προσφορά ιατρικής φροντίδας στο λαό της χώρας τους. Η Κούβα, που δοκιμάζεται σκληρά από το εμπάργκο των ιμπεριαλιστών εδώ και 45 χρόνια, προσφέρει από το υστέρημά της.

Εκφράζει τη διεθνιστική της αλληλεγγύη επιλέγοντας τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, όπου οι επιδόσεις της είναι ήδη υψηλές για το λαό της και αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για τους εργαζόμενους των καπιταλιστικών χωρών που βιώνουν την ταλαιπωρία και την απαξίωση από τη μετατροπή της Υγείας σε τομέα εμπορίου. Και αυτό το φωτεινό παράδειγμα, είναι ταυτόχρονα πολύτιμη εμπειρία για τους λαούς που δεν έχουν ακόμα καταφέρει να φτάσουν στο σοσιαλισμό. Οτι δηλαδή εκτός από τη βαρβαρότητα της εμπορευματοποίησης της Υγείας υπάρχει και άλλος δρόμος.

Παρόντες, λοιπόν, στις 31 Οκτώβρη στο Σπόρτιγκ, στον κοινό αγώνα με τον κουβανέζικο, το παλαιστινιακό, τον κορεάτικο λαό. No passaran!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ