Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Μάχες, απαγωγές και επιβεβαιώσεις

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Νέες μάχες αναφέρθηκαν το περασμένο διήμερο στο πάντοτε εμπόλεμο Αφγανιστάν - παρότι το γεγονός υποβαθμίστηκε έως εξαφανίστηκε στο διεθνή Τύπο. Ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε χτες, σύμφωνα με το «Ασοσιέιτεντ Πρες», ότι τουλάχιστον ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο ακόμη τραυματίστηκαν σε επίθεση τη Δευτέρα εναντίον περιπόλου κοντά στην πόλη Οργκούν της νότιας επαρχίας Πάκτικα (Ο συνολικός επίσημος απολογισμός των Αμερικανών νεκρών από το 2001 βρίσκεται στους 109 - εξ αυτών οι 58, κατά το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας, έχασαν τη ζωή τους σε μάχες). Επίσης, τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον Αφγανικό Ισλαμικό Τύπο και το Γερμανικό Πρακτορείο, σκοτώθηκαν «τουλάχιστον εννέα» άνθρωποι σε μάχη μεταξύ στρατιωτικών και αστυνομικών στην επαρχία Ζαμπούλ - για άγνωστους λόγους. Στην περιοχή της σύγκρουσης έγιναν ορατά μαχητικά των ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, η «κρίση ομηρίας» που έχει ξεσπάσει από την περασμένη βδομάδα συνεχιζόταν χτες, με τις αρχές να εκδηλώνουν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, «αισιοδοξία» εκτιμώντας ότι ίσως απελευθερωθούν οι τρεις όμηροι-στελέχη του ΟΗΕ που έχουν απαγάγει μέλη της έως τώρα σχετικά άγνωστης οργάνωσης Στρατός των Μουσουλμάνων (μια Ιρλανδοβρετανή, την Ανέτα Φλάνιγκαν, μια Βόσνια, τη Σκίπε Χαμπίμπι, και έναν Φιλιππινέζο, τον Ανχελίτο Νάγιαν). Το «τελεσίγραφο» της οργάνωσης, που αξίωσε «άμεση αποχώρηση» του ΟΗΕ από το Αφγανιστάν και, επίσης, «άμεση απελευθέρωση» των κρατουμένων της «Αλ Κάιντα» και των Ταλιμπάν στη χώρα και στην αμερικανική βάση του Γκουαντανάμο, απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση να εκτελέσει τους τρεις, έληγε σήμερα.

Τέλος, χτες η 3μελής «επιτροπή ειδικών» του ΟΗΕ που «ερεύνησε» τις προσφυγές υποψηφίων στις «εκλογές» της 9ης του Οκτώβρη για την εκλογή «Προέδρου» ανακοίνωσε πως οι παρατυπίες που διαπιστώθηκαν «δε θέτουν υπό αμφισβήτηση» το αποτέλεσμα - το «θρίαμβο» του αλλοτινού (;) εμμίσθου των ISI και CIA «μεταβατικού Προέδρου» Χάμιντ Καρζάι, που φέρεται να κατέλαβε το 55,4%, παρότι δεν έχει ακόμη επισήμως ανακηρυχτεί το «αποτέλεσμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ