Κυριακή 14 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Πλημμύρες» ευθυνών και υποκρισίας

«...Η χώρα για μία ακόμη φορά είναι απροετοίμαστη για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων. Με καιρικά φαινόμενα, που τις περισσότερες φορές ούτε τόσο "ακραία" ούτε τόσο "έκτακτα" είναι, στην Αθήνα, ακόμη και στο κέντρο της, στη Θεσσαλονίκη και σε πολλά μέρη της χώρας, ζούμε καταστάσεις που δεν τιμούν μία σύγχρονη πολιτεία. Φαινόμενα και καταστάσεις που αναδεικνύουν την ανεπάρκεια, την ανευθυνότητα και την ανικανότητα της πολιτείας...». Τα παραπάνω είναι ορισμένα απ' όσα έλεγε στις 4 του Νοέμβρη 2003 ο τότε υπεύθυνος του Τομέα ΠΕΧΩΔΕ και βουλευτής της ΝΔ, Σ. Τσιτουρίδης.

Και τα σημειώνουμε, όχι μόνο γιατί επαναλαμβάνονται τα πλημμυρικά φαινόμενα - όπως όλοι γνωρίζουν - αλλά και γιατί, οκτώ μήνες μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από τη ΝΔ, ούτε έχουν προγραμματιστεί τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, ούτε διατίθενται τα αναγκαία κονδύλια.

Προφανώς, και στον τομέα αυτό, θα έχουμε και πάλι το γνωστό δικομματικό θέατρο: Η νυν κυβέρνηση θα κάνει λόγο για «ακραία καιρικά φαινόμενα», «ευθύνες νομαρχιών και δήμων», κλπ., κλπ., όπως έκανε η προηγούμενη, και το ΠΑΣΟΚ θα καταγγέλλει «την ανεπάρκεια, την ανευθυνότητα και την ανικανότητα της πολιτείας»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ