Κυριακή 28 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Εν συντομία

Eurokinissi

Επειδή είναι η εποχή τους και δεν ξέρουμε ποιος θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά... θα περιοριστούμε στο να τα καταναλώσουμε. Ετσι λέμε να κάνουμε κάστανα βραστά, ψητά ή και γλασέ. Κάστανα να 'ναι και όπως να 'ναι. Γκλασέ. Θα διαλέξουμε μεγάλα και γερά κάστανα, θα τα καθαρίσουμε και θα τα βάλουμε να βράσουν, όχι όμως να παραβράσουν. Επειτα θα αφαιρέσουμε την εσωτερική τους φλούδα θα τους ρίξουμε αλάτι και πιπέρι και θα τα βάλουμε σε ένα τηγάνι με τρεις κουταλιές βούτυρο και δυο κουταλιές ζάχαρη. Θα τα ανακατέψουμε ελαφρά και αυτά θα βράσουν και θα γλασαριστούν με το σιρόπι που θα σχηματιστεί από τη λιωμένη ζάχαρη. Αυτός είναι ένας τρόπος και όπως όλοι γνωρίζουμε υπάρχουν πολλοί, όπως για παράδειγμα να τα αγοράσεις έτοιμα από το ζαχαροπλαστείο... Ομως, προσωπικά, προτιμώ να βγω έξω, να περπατήσω και να ζητήσω από τον υπαίθριο καστανά να τα βγάλει εκείνη την ώρα από τη φωτιά και να τα απολαύσω περπατώντας. Παιδικές συνήθειες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ