Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΩΔΩΝΗ
Πονηρές μεθοδεύσεις ιδιωτικοποίησης

Αποψη των εγκαταστάσεων της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ
Αποψη των εγκαταστάσεων της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ
Χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση της ΝΔ να ξεπουλήσει τη ΔΩΔΩΝΗ δίνουν οι διοικήσεις των Ενώσεων Κόνιτσας-Ζαγορίου-Μετσόβου, Πωγωνίου και Αρτας-Φιλιππιάδας, ενισχύοντας με τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η ΑΤΕ την πολιτική απόφαση εξαγοράς από τις Ενώσεις του απαιτούμενου ποσοστού μετοχών που θα επιτρέψει στην Τράπεζα να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο της γαλακτοβιομηχανίας. Την ίδια ώρα η ΠΑΣΕΓΕΣ και το «γαλαζοπράσινο» Συντονιστικό Φορέων Ηπείρου το μόνο που κάνουν είναι να αποπροσανατολίζουν τους κτηνοτρόφους ζητώντας να ξεκινήσουν διαδικασίες αποτίμησης των μετοχών των Ενώσεων ...για την εξαγορά των μετοχών των τριών Ενώσεων που πουλάνε μετοχές από τις υπόλοιπες Ενώσεις και εξαγορά, δήθεν, του συνόλου των μετοχών της ΑΤΕ από τις Ενώσεις της Ηπείρου.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά με τις συνεντεύξεις Τύπου που δόθηκαν, παράλληλα, σε Γιάννενα και Αθήνα στο τέλος της περασμένης βδομάδας. Συγκεκριμένα, στα Γιάννενα οι πρόεδροι των τριών Ενώσεων που ξεπουλάνε μετοχές της ΔΩΔΩΝΗΣ έκαναν σφοδρή επίθεση στους αγροτοκτηνοτρόφους και σ' όσους φορείς αντιδρούν στις αντιαγροτικές αποφάσεις των Ενώσεων αυτών, που προβάλλουν πως η ...«καλή» ΑΤΕ είναι «η εγγύηση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων»! Ο πρόεδρος της Ενωσης Κόνιτσας υποστήριξε ότι οι μετοχές της Κόνιτσας πουλήθηκαν με νόμιμες διαδικασίες. Ενώ ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αρτας (της οποίας η παράνομη απόφαση για πώληση των μετοχών έχει «παγώσει» ύστερα από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων αγροτικών φορέων του Νομού Αρτας), διαβεβαίωνε πως ...«η ΑΤΕ θα βάλει κονδύλια για τη ΔΩΔΩΝΗ μέσω του Χρηματιστηρίου». Από την άλλη, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Πωγωνίου ισχυρίστηκε ότι η διαδικασία αγοραπωλησίας των μετοχών του Πωγωνίου από την ΑΤΕ έχει ολοκληρωθεί!

Την ίδια ώρα στην Αθήνα η ΠΑΣΕΓΕΣ και το «γαλαζοπράσινο» Συντονιστικό Φορέων, σε μία προσπάθεια κατευνασμού των αντιδράσεων και αποπροσανατολισμού, ζητάνε από το ΥΠΕΘΟ να διευκρινίσει τη στάση της κυβέρνησης, λες και η απόφαση της ΑΤΕ δεν είναι πολιτική απόφαση. Το χειρότερο, ζητάνε να ανατεθεί σε «εταιρία κοινής αποδοχής εγνωσμένου κύρους η αποτίμηση της αξίας της μετοχής» της ΔΩΔΩΝΗΣ, διευκολύνοντας την ιδιωτικοποίησή της ουσιαστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ