Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
Από 1 μέχρι 28 Φλεβάρη επισήμως

Την 1η Φλεβάρη 2005 όρισε την ημερομηνία έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου με τη σχετική απόφαση που υπέγραψε χτες, ενώ η αυλαία των εκπτώσεων θα πέσει στις 28 του Φλεβάρη. Με την ίδια απόφαση απαγορεύεται η διενέργεια προσφορών από τα καταστήματα από τις 15 Δεκέμβρη.

Οπως εκτιμάται, η παραπάνω απόφαση αποτελεί προάγγελο των όσων πρόκειται να περιληφθούν στο πλέγμα των νομοθετικών ρυθμίσεων που θα περιλαμβάνουν και μόνιμο προσδιορισμό των περιόδων των χειμερινών και θερινών εκπτώσεων, καθώς και των περιόδων κατά τις οποίες θα απαγορεύονται οι προσφορές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης προσανατολίζεται σε περιορισμό των διαστημάτων που θα διαρκούν οι εκπτώσεις μέσα στη χρονιά πιθανόν σε ένα μήνα και σε απαγόρευση της διενέργειας προσφορών για περίπου πενήντα ημέρες πριν.

Αυτό, άλλωστε, είναι και το πλαίσιο των αιτημάτων της πλειοψηφίας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), η οποία εξαντλεί το ενδιαφέρον της γύρω από τις εκπτώσεις στον περιορισμό της διάρκειάς τους και στη διεύρυνση κατά μερικές μέρες του διαστήματος απαγόρευσης των προσφορών πριν. Στην πραγματικότητα η γνωστή για τις θέσεις της υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς πλειοψηφία επιχειρεί μ' αυτό τον τρόπο να ρίξει στάχτη στα μάτια των χιλιάδων μικρεμπόρων για το γεγονός ότι υποστηρίζει την απελευθέρωση των προσφορών όλο το χρόνο που αποτελεί έναν από τους τρόπους που χρησιμοποιούν τα μεγάλα καταστήματα και οι αλυσίδες για να αποσπούν όλο και μεγαλύτερο τζίρο από τα μικρά μαγαζιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ