Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ»
Χρειάζεται σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει η ακρίβεια κατήγγειλε στη Βουλή ο Σ. Σκοπελίτης

Οι εκρηκτικές διαστάσεις που έχει πάρει η ακρίβεια, αφανίζοντας το λαϊκό εισόδημα δεν αντιμετωπίζονται με διάφορες «ανεξάρτητες αρχές», αλλά με τη σύγκρουση με τα μεγαλοσυμφέροντα που διαμορφώνουν τις τιμές και κερδοσκοπούν.

Αυτό τόνισε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Σ. Σκοπελίτης κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή του νομοσχεδίου για την ίδρυση «ανεξάρτητης αρχής» με την επωνυμία «Συνήγορος του καταναλωτή».

Ο βουλευτής έφερε ως παράδειγμα τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, οι οποίες ειδικά φέτος έχουν κατρακυλήσει έως και 50% σε σχέση με πέρσι αλλά παρ' όλα αυτά, οι τιμές στην κατανάλωση είναι τριπλάσιες σε σχέση με πέρσι. Αυτό που απαιτείται, είπε, είναι να «μπουν τα δύο πόδια των κερδοσκόπων σε ένα παπούτσι», προκειμένου να σταματήσουν να θησαυρίζουν καταληστεύοντας το λαϊκό εισόδημα.

Σημαντικό θέμα επίσης, είπε, είναι η ενίσχυση των λαϊκών εισοδημάτων και των κοινωνικών παροχών: Ο μισθός να φθάσει στα 1.200 ευρώ, η σύνταξη στα 960 και το κράτος να εγγυηθεί τις τιμές των αγροτικών προϊόντων. Ολα τα άλλα, τόνισε, είναι αποπροσανατολιστικά και ρίχνουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και αυτό άσχετα από τις προθέσεις που θα έχουν αυτοί που θα στελεχώσουν τον «Συνήγορο του καταναλωτή». Παρατήρησε δε ότι έχει γίνει «του συρμού» η ίδρυση «ανεξάρτητων αρχών», οι οποίες όμως διορίζονται από τους αρμόδιους υπουργούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ