Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Ικανοποιεί βασικά αιτήματα των βιομηχάνων

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει το βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα του «αναπτυξιακού νόμου», που παρουσίασε η κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

«Ο "αναπτυξιακός νόμος", που παρουσίασε η κυβέρνηση, είναι βαθιά αντιλαϊκός. Αποτελεί ένα εκσυγχρονισμένο θεσμικό πλαίσιο για μεγαλύτερη και ταχύτερη αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου προς όφελος του κεφαλαίου.

Με το "νέο αναπτυξιακό νόμο" η κυβέρνηση, όπως ήταν αναμενόμενο, ικανοποιεί βασικά αιτήματα των βιομηχάνων.

  • Θεσμοθετεί το "ειδικό καθεστώς" σε κίνητρα και φοροαπαλλαγές για την επιχορήγηση των μεγάλων επενδύσεων, πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ.
  • Αποσυνδέει ουσιαστικά τις επιχορηγήσεις από τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Είναι απροκάλυπτα ευνοϊκή για το κεφάλαιο η μείωση της ίδιας συμμετοχής από το 40% στο 25% και η δυνατότητα φοροαπαλλαγής έως και του 100% της αρχικής επένδυσης.

Τα περί ευνοϊκότερης επιδότησης της μικρομεσαίας επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι το άλλοθι για τη μεγάλη χαριστική επιχορήγηση του μεγάλου κεφαλαίου, όπως φαίνεται καθαρά και από τους τομείς, στους οποίους η κυβέρνηση δίνει έμφαση: Το εμπόριο, τον τουρισμό και τις μεταφορές, όπου είναι πολύ αφελές να πιστέψει κανείς ότι με το "νέο αναπτυξιακό νόμο" θα επιδοτηθούν οι τόσες χιλιάδες μικρέμποροι και αυτοαπασχολούμενοι σε αυτούς τους τομείς. Αντιθέτως, θα μπουν σε μια νέα περίοδο καταστροφής και απορρόφησης του κεφαλαίου τους από το μεγαλύτερο κεφάλαιο.

Ο "νέος αναπτυξιακός νόμος" μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μια νέα πηγή αποκάλυψης για τον παρασιτισμό της κεφαλαιοκρατικής μηχανής, για την αναγκαιότητα ο εργαζόμενος λαός να γίνει ιδιοκτήτης και διαχειριστής του πλούτου που παράγει.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να μη δείξουν καμιά εμπιστοσύνη στις κυβερνητικές θέσεις, να απορρίψουν την ψευτοαντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, να οργανώσουν την πάλη τους κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Η αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι επιτακτική ανάγκη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ