Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Στο δρόμο με τα ζα τους

Μετά το χτεσινό δίωρο μπλόκο στη γέφυρα του Ξυριά, έξω από το Αργος, οι κτηνοτρόφοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους «ραντεβού» για τις 9 Δεκέμβρη

Σε δίωρο μπλόκο στη γέφυρα του Ξυριά, έξω από το Αργος, προχώρησαν χτες κτηνοτρόφοι στην Αργολίδα, διαμαρτυρόμενοι για τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Προβλήματα που προκαλεί η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, η οποία ως στόχο έχει το ξεκλήρισμα της μικρής και μεσαίας κτηνοτροφίας ώστε τη θέση τους να πάρουν λίγοι βιομηχανοποιημένοι - μεγαλοκτηνοτρόφοι και... βασικά οι εισαγωγείς ξένων κρεάτων και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Με τρακτέρ, πρόβατα, μοσχάρια, τα οποία «παρέταξαν» στη γέφυρα και γάλατα που έχυσαν στο δρόμο κτηνοτρόφοι της περιοχής έστειλαν ένα πρώτο αγωνιστικό μήνυμα, μετά και τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση του εισοδήματός τους και αυτή τη χρονιά.

Οι ποσοστώσεις που έχουν επιβληθεί σε ζώα και γάλα, οι ακριβές ζωοτροφές, οι απώλειες του ζωικού κεφαλαίου και της παραγωγής από διάφορες αιτίες, που είτε δεν καλύπτονται καθόλου, είτε καλύπτονται μερικά από τον ΕΛΓΑ ή τα ΠΣΕΑ, οι κτηνίατροι που δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες και αναγκάζονται οι κτηνοτρόφοι να μεταφέρουν το κοπάδι τους στο κτηνιατρείο αντί να μεταβαίνουν οι πρώτοι στα μαντριά από τη μια μεριά και το γεγονός ότι βρίσκονται στο έλεος των μεγαλεμπόρων του γάλακτος και του κρέατος που παίρνουν σε εξευτελιστικές τιμές τα προϊόντα των κτηνοτρόφων και τα πουλάνε πανάκριβα στον καταναλωτή από την άλλη, έχουν «στραγγαλίσει» κυριολεκτικά τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους.

Το αγωνιστικό ραντεβού των κτηνοτρόφων ανανεώθηκε για τις 9 Δεκέμβρη καθώς, όπως δήλωσε ο Νίκος Αγγέλου, πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας, «κλιμακώνουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις μαζί με την ΠΑΣΥ για να μπορέσουμε να μείνουμε στα χωριά μας και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ