Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Και επί... αλλοτρίων

Στο μεταξύ διάφορες... ειδικές πλευρές του νομοσχεδίου που έρχονται στην επιφάνεια, αποδεικνύουν το πόσο μεθοδευμένα η κυβέρνηση της ΝΔ σχεδίασε τις παραμέτρους που υπάρχουν στο νομοσχέδιο. Ετσι, μεταξύ άλλων και ενώ υποτίθεται πως με το νόμο δεν προβλέπεται η χρηματοδότηση για την ανέγερση εγκαταστάσεων σε οικόπεδα που δεν ανήκουν στους επενδυτές, θα ενισχύονται οι υποψήφιοι επενδυτές που λιγουρεύονται να βάλουν στο χέρι οικόπεδα που ανήκουν στο δημόσιο και η κυβέρνηση επιδιώκει είτε να τα ξεπουλήσει, είτε να τα παραχωρήσει... προς αξιοποίηση.

Πρόκειται για τεράστιες εκτάσεις γης που ανήκουν στον ΕΟΤ, στην Εταιρία Τουριστικά Ακίνητα, στις Βιομηχανικές Περιοχές, στην ΕΤΒΑ, στην Ολυμπιακή Επιτροπή, στην εταιρία Ολυμπιακά Ακίνητα, στους ΟΤΑ κ.ο.κ. Τη χρηματοδότηση για τις περιπτώσεις αυτές μπορούν να διεκδικήσουν ιδιώτες και εταιρίες, αλλά και σωματεία και ιδρύματα. Μοναδική προϋπόθεση να έχουν εξασφαλίσει το δικαίωμα χρήσης των οικοπέδων τουλάχιστον για 15 χρόνια.

Για όποιον μπορεί να μην κατάλαβε, η συγκεκριμένη ρύθμιση αποβλέπει στη δημιουργία κινήτρων για διάφορους αεριτζήδες που με το πρόσχημα των επενδύσεων θέλουν να βάλουν στο χέρι τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, τα περιουσιακά στοιχεία του ΕΟΤ κ.ο.κ. Επιπλέον σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η αναφορά σε σωματεία θεωρείται βέβαιο ότι παραπέμπει στη δυνατότητα της ΑΕΚ (και άλλων εταιριών) να χρηματοδοτούνται για την ανέγερση γηπέδων και άλλων εγκαταστάσεων, σε παραχωρημένες από διάφορους φορείς εκτάσεις και οικόπεδα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ