Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ
Ούτε ένα κιλό εκτός επιδότησης!

Με τη βοήθεια συνεταιριστών της ΝΔ, η κυβέρνηση μεθοδεύει το κόψιμο της επιδότησης από μεγάλες ποσότητες βαμβακιού

«

Τα "μαγειρέματα" της κυβέρνησης για την εκτίμηση της ποσότητας της παραχθείσας φετινής παραγωγής αποσκοπούν στο κόψιμο της επιδότησης σε μεγάλο ποσοστό βαμβακιού που παρήγαγαν οι αγρότες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Λάρισας της ΠΑΣΥ, επισημαίνοντας: «Οι προφάσεις και οι δικαιολογίες είναι οι ίδιες με εκείνες της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να κοπούν από την επιδότηση αυτές οι ποσότητες ("αέρας" - υγρασία - χωράφια εκτός ΟΣΔΕ, κλπ.)».

Ταυτόχρονα, καταγγέλλει ότι «στην προσπάθειά της αυτή η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκει πρόθυμους συνεργάτες της συνεταιριστές της Ενωσης Λάρισας, που έχουν "ζυγίσει" ακριβώς τις προβλεπόμενες ποσότητες βαμβακιού στο ύψος που θέλει η κυβέρνηση».

Και συνεχίζει: «Ομως, γεννιέται το ερώτημα προς τους συγκεκριμένους συνεταιριστές: Τα δικά τους χωράφια 305 κιλά ανά στρέμμα απέδωσαν;

Φυσικά και δεν απέδωσαν τόσο, αλλά πολύ παραπάνω και δεν ήταν ούτε "αέρας", ούτε υγρασία, ούτε χωράφια εκτός ΟΣΔΕ. Η φετινή χρονιά ήταν μια από τις καλές χρονιές που οι αγρότες περιμένουν πώς και πώς για να βγάλουν τα "σπασμένα" από τις προηγούμενες χρονιές, αλλά η κυβέρνηση με διοικητικά μέτρα "κόβει και ράβει" όπως τη συμφέρει τις ποσότητες απόδοσης των χωραφιών».

«Η Τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΥ - συνεχίζει η ανακοίνωση - στα πρόσφατα συλλαλητήρια έθεσε ξανά το αίτημα να παρθούν όλα τα βαμβάκια με επιδότηση και να αφήσει στην άκρη η κυβέρνηση τα τερτίπια και τα κόλπα για παράνομες και νόμιμες ποσότητες βαμβακιού.

Τα χωράφια δεν κλέβουν, γι' αυτό το αίτημα ούτε ένα κιλό βαμβάκι εκτός επιδότησης, συνδυασμένο με το αίτημα για τιμή 362 δρχ. ανά κιλό, που είναι η τιμή στόχου, και να προστατευτεί ο μικρομεσαίος βαμβακοπαραγωγός, είναι ρεαλιστικό και εφικτό, αρκεί κανείς να διαλέξει από ποια πλευρά στέκεται, από αυτή των μικρομεσαίων αγροτών, ή από την άλλη, των μεγάλων συμφερόντων».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η Τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΥ καλεί τους βαμβακοπαραγωγούς να βρίσκονται σε ετοιμότητα για νέους αγώνες, προκειμένου ν' αποσπάσουν λύσεις υπέρ των δικών τους συμφερόντων. Μια πρώτη απάντηση να είναι το κοινό συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ με το ΠΑΜΕ, που γίνεται στις 9 του Δεκέμβρη, για τον προϋπολογισμό λιτότητας, που κατέθεσε η κυβέρνηση. Μόνο κάτω από την πίεση της δύναμης των αγώνων μπορεί ν' αλλάξει η κατάσταση προς όφελός μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η υγρασία ...βολεύει την κυβέρνηση (2005-10-14 00:00:00.0)
Στο τέλος ξυρίζουν το ...βαμβακοπαραγωγό (2002-10-23 00:00:00.0)
Με «κομμένη» παραγωγή δεν υπάρχει εισόδημα! (2002-09-05 00:00:00.0)
«Τιμωρήστε» τους ψεύτες και τους απατεώνες! (2002-07-28 00:00:00.0)
Τα πρώτα τιμολόγια «σφαγής» (2001-10-20 00:00:00.0)
Η μεγάλη αυθαιρεσία (2001-09-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ