Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Της πληρωμής... το «δούλεμα»

Να δείξει ξανά πρόσωπο... στους ελαιοπαραγωγούς, επιδίωξε χτες ο Ε. Μπασιάκος, ανακοινώνοντας πως πληρώνονται γρηγορότερα την προκαταβολή της επιδότησης για την περσινή παραγωγή.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε ανακοινώσει τον περασμένο Οκτώβρη πως στις 16 Οκτώβρη θα καταβληθούν οι επιδοτήσεις στους ελαιοπαραγωγούς. Αλλα όσοι ελαιοπαραγωγοί πήγαν τότε να πάρουν λεφτά, έφυγαν απλήρωτοι... Χτες ανακοίνωσε πως αύριο θα έχουν πληρωθεί 365.000 ελαιοπαραγωγοί. Ομως όσοι τον πιστέψουν και πάνε αύριο να πληρωθούν, πάλι θα φύγουν χωρίς επιδότηση. Φαίνεται πως ο Ε. Μπασιάκος αρέσκεται να κάνει εξαγγελίες, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Αυτό που φάνηκε χτες είναι ότι αποφασίστηκε να προσπεραστούν τα προβλήματα ταυτοποίησης με το «σκάρτο» ελαιοκομικό μητρώο ώστε να πληρωθούν όλοι οι ελαιοπαραγωγοί και στη συνέχεια να γίνει η ταυτοποίηση και οι σχετικοί έλεγχοι. Μέχρι τώρα από τους 468.000 ελαιοπαραγωγούς έχουν βγει οι καταστάσεις για 101.000 και μέσα στις επόμενες βδομάδες θα πάρουν σειρά και οι υπόλοιποι. Ετσι αναμένεται να γίνουν οι πληρωμές της προκαταβολής της επιδότησης μέχρι τα Χριστούγεννα, με παράκαμψη του ελαιοκομικού μητρώου. Τις... διορθώσεις του οποίου όμως καλούνται να πληρώσουν παρανόμως οι ελαιοπαραγωγοί. Παράλληλα ο Ε. Μπασιάκος έριξε το μπαλάκι για τις όποιες καθυστερήσεις στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και στην «Ελαιουργική». Ο ίδιος αποζητά τη δόξα των γρήγορων πληρωμών των επιδοτήσεων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ