Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Απάτη για τους εργαζόμενους ο αναπτυξιακός νόμος

Δικαιολογημένη είναι η αγανάκτηση των εργαζομένων για την απάτη που επιχειρείται σε βάρος τους από την κυβέρνηση της ΝΔ με τον νέο αναπτυξιακό νόμο, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Ξανά και ξανά, σημειώνει ειδικότερα, με πρόσχημα την περιβόητη «καπιταλιστική ανάπτυξη», με στόχο την ενίσχυση της «οικονομίας της αγοράς» και με μανδύα ένα νέο αναπτυξιακό νόμο προσφέρονται απλόχερα παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο και νέα προνόμια. Είναι πρόκληση για την εργατική τάξη, συνεχίζει, που εξαιτίας της πολιτικής των μέχρι τώρα κυβερνήσεων δυσκολεύεται να τα φέρει βόλτα, να πληρώνει τα σπασμένα για τη συσσώρευση υπερκερδών στους βιομήχανους. Μέχρι τώρα είχαμε γνωρίσει «πράσινους» αναπτυξιακούς. Βλέπουμε σήμερα και στη «μπλε» εκδοχή τις ίδιες ιδέες! Τα ίδια μυαλά! Τα ίδια μέτρα! Ολες αυτές οι ρυθμίσεις, σε συνδυασμό με τις φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο και την ένταση της λιτότητας σε μισθούς, ημερομίσθια και συντάξεις, επιβάλλεται να καταδικαστούν από τους εργαζόμενους.

Ολοι οι μισθωτοί, όλα τα συνδικάτα, όλοι οι συνδικαλιστές, καταλήγει, έχουν σημαντική δυνατότητα να κάνουν πράξη την καταδίκη αυτής της πολιτικής με την καθολική συμμετοχή τους στα μεγάλα εργατικά συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ σ' ολόκληρη την Ελλάδα στις 9 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ