Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Αύριο η απεργία

Η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΤΟΕ απέρριψε την πρόταση της ΕΣΑΚ για 24ωρη απεργία όλου του κλάδου, αύριο, Παρασκευή

Με 24ωρη απεργία, αύριο, Παρασκευή, απαντούν οι εργαζόμενοι της Εμπορικής Τράπεζας στην επίθεση που εξαπέλυσε η διοίκηση ενάντια στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, με την πρόταση για κατάργηση του Ταμείου τους (ΤΕΑΠΕΤΕ) και ένταξή τους στο ΙΚΑ, που θα σημάνει μείωση των συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις στον κλάδο καλούν τους εργαζόμενους στην Εμπορική να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή απεργία και να διεκδικήσουν αποφασιστικά τα αιτήματά τους. Ταυτόχρονα, δίνουν τη μάχη στην κατεύθυνση συσπείρωσης όλου του κλάδου σε κοινό αγώνα για τη διεκδίκηση δημόσιας, δωρεάν, καθολικής Κοινωνικής Ασφάλισης για όλους, κόντρα και ενάντια στα άγρια αντιασφαλιστικά σχέδια κυβέρνησης - εργοδοτών. Κόντρα και ενάντια στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που αποτελούν τον κυβερνητικό ιμάντα για το πέρασμα αυτής της πολιτικής.

Χτες, σε συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ, απορρίφθηκε από όλες τις άλλες παρατάξεις η πρόταση της ΕΣΑΚ Τραπεζών για 24ωρη απεργία του κλάδου, αύριο Παρασκευή, για την απόκρουση της επίθεσης που εξαπολύεται σε βάρος των εργαζομένων της Εμπορικής, αλλά και γενικότερα στον κλάδο.

Η ΕΣΑΚ Τραπεζών καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν δυναμικά μέρος στην αυριανή απεργία, αλλά και να μετάσχουν αποφασιστικά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 9 Δεκέμβρη. Να διεκδικήσουν τη μη εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου 3029, που θα σημάνει τη συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις Τράπεζες. Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ. Τη διεκδίκηση δημόσιου καθολικού ενιαίου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης για όλους.

Και ενώ ξεδιπλώνεται μέρα με τη μέρα η επίθεση εργοδοτών - κυβέρνησης σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις τράπεζες, η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ εμμένει στη γνωστή αποπροσανατολιστική τακτική της για τη δημιουργία Ενιαίου Επικουρικού Ταμείου, προκειμένου, για άλλη μια φορά, να ξεγελάσει τον κλάδο. Ετσι, λοιπόν, το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε, με τις ψήφους των ΠΑΣΚΕ, ΑΣΚΕ και «Αυτόνομο Δίκτυο», να ξεκινήσει «διάλογο» με την κυβέρνηση για τη δημιουργία του Ταμείου και, ταυτόχρονα, να εξουσιοδοτήσει την Εκτελεστική Γραμματεία, η οποία θα εξετάσει και το ενδεχόμενο των κινητοποιήσεων. Η ΔΑΚΕ ουσιαστικά πρότεινε, αν μέχρι τον Ιούνιο του 2005 δε φτιαχτεί το Ενιαίο Επικουρικό Ταμείο, να εφαρμοστεί ο αντιασφαλιστικός νόμος 3029.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν την απεργία (2005-06-11 00:00:00.0)
Απεργούν για τρίτη μέρα (2005-06-09 00:00:00.0)
Να γίνει υπόθεση των εργαζόμενων (2005-06-07 00:00:00.0)
Μονόδρομος η ένταση του ταξικού αγώνα (2005-06-04 00:00:00.0)
Υπονομεύουν την απεργία που ...αποφάσισαν (2005-05-31 00:00:00.0)
Σχεδιασμοί για συρρίκνωση των δικαιωμάτων (2005-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ