Κυριακή 5 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Με «πυξίδα» τη μουσική

Ο «Συρμός» (Οδυσσέως και Κολωνού 76, πλ. Καραϊσκάκη, τηλ. 210-5203.661) συνεχίζει τις «διαδρομές» του με «πυξίδα» τη μουσική και «οδηγό» τη μελωδία. Από αύριο, στη σκηνή του ανεβαίνει και πάλι ο Γιάννης Χαρούλης, ο 23χρονος ερμηνευτής από την Κρήτη, που έχει ξεχωρίσει. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, θα παρουσιάζει ένα πρόγραμμα - ανθολόγιο του καλού ελληνικού τραγουδιού. Σμιλεμένο από παραδοσιακά κρητικά, ριζίτικα τραγούδια, από αγαπημένα τραγούδια των μεγάλων Ελλήνων συνθετών (Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Μαρκόπουλου κ.ά.) και από φωτεινές στιγμές σύγχρονων δημιουργών και ερμηνευτών (Ν. Ξυλούρη, Σ. Μάλαμα, Θ. Παπακωνσταντίνου κ.ά.).

Κάθε Πέμπτη βράδυ (από 28/10), στο «Συρμό», εμφανίζεται το «Φτηνό ευέλικτο μουσικό δυναμικό», το συγκρότημα που καθιερώθηκε με τις περσινές συναυλίες του στο «Συρμό». Οι: Φάνης Μαργαρώνης, Γιώργος Θεοφάνους, Στάθης Ελαιοτριβιάρης, Διονύσης Κώνστας, Γιώργος Λαγογιάννης, Μάκης Κρέτσης και Θανάσης Χουλιαράς χαρίζουν δυνατές στιγμές με τζαζ, μπλουζ, έντεχνο ήχο και παραδοσιακά ακούσματα. Το τρίωρης και πλέον διάρκειας πρόγραμμά τους περιλαμβάνει τραγούδια του πρώτου δίσκου τους «Ποτέ Αλλοτε» και επιλεγμένες διασκευές ελληνικών και ξένων τραγουδιών.

Ακολουθούν, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς, σε μια μουσική σύμπραξη γεμάτη εκπλήξεις. Παρουσιάζουν τις πιο γνωστές τους επιτυχίες, αλλά και απρόσμενες διασκευές. Μαζί τους οι «Παζλ» και η Ζήνα Αρβανιτίδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ