Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Φαλούτζα: στρατόπεδο συγκέντρωσης

ΦΑΛΟΥΤΖΑ.--

Η μάχη στη Φαλούτζα κερδήθηκε ανακράζουν συνεχώς οι κατοχικές δυνάμεις. Οι περισσότεροι δυσπιστούν... Πάντως ακόμη και εάν η μάχη κερδήθηκε, όλο το Ιράκ έχει γίνει μία τεράστια «θανάσιμη παγίδα» όπου κατοχικοί και συνεργάτες αυτών βρίσκονται σε κίνδυνο ανά πάσα στιγμή.

Οσο και για τη Φαλούτζα που «κερδήθηκε» οι κατοχικές δυνάμεις με την ευλογία και τη στήριξη της «δοτής κυβέρνησης» προωθούν την πιο σκληρή, ίσως και φασιστική κατοχή, καθώς τα σχέδια όπως αποκαλύπτει η «Boston Globe» στην κυριακάτικη έκδοσή της, για τον έλεγχο της πόλης και των κατοίκων της περιλαμβάνουν τη δημιουργία ειδικών κέντρων στα περίχωρα όπου θα προωθούνται οι κάτοικοι για να ληφθούν όλα τα στοιχεία τους με τη λήψη στοιχείων του DNA αλλά και σαρώματος της ίριδας του ματιού! Ολα αυτά τα στοιχεία θα συμπεριληφθούν σε μία ειδική κάρτα που εκτός των βιομετρικών στοιχείων θα έχει αναγραμμένη και τη διεύθυνσή τους και οι κάτοικοι θα είναι υποχρεωμένοι να κυκλοφορούν παντού με αυτή. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την «Boston Globe», οι κάτοικοι θα είναι υποχρεωμένοι να κυκλοφορούν με λεωφορεία, ειδικά στο κέντρο της πόλης, καθώς η χρήση των ιδιωτικών αυτοκινήτων θα απαγορεύεται αφού στο παρελθόν τα αμάξια είχαν παγιδευτεί με εκρηκτικά και είχαν χρησιμοποιηθεί για επιθέσεις.

Και καταναγκαστική εργασία; Ενα ακόμη σχέδιο που έχει προκαλέσει αγανάκτηση ακόμη και στις τάξεις των κατοχικών δυνάμεων, αφού το σχέδιο καταμερισμού εργασίας περιλαμβάνει και αυτούς. Θα καταγραφούν ώστε να χρησιμοποιηθούν βάσει των «ικανοτήτων» τους στην ανοικοδόμηση... Και οι Αμερικανοί γνωρίζουν ότι το τμήμα αυτό το έχουν αναλάβει οι μεγάλες αμερικανικές εταιρίες που θησαυρίζουν.

Ολα αυτά για να μετατραπεί η Φαλούτζα σε «πόλη - μοντέλο» ασφάλειας, αφού οι κάτοικοί της «συνεργάζονταν» στενά με τους αντάρτες, είτε με τη σιωπή τους είτε με την παροχή βοήθειας με όποιον τρόπο μπορούσαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ