Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Οι βιομήχανοι... συμβουλεύουν

Δε θα είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που οι βιομήχανοι γίνονται προάγγελοι, ή, εξάγγελοι οικονομικών κυβερνητικών μέτρων. Και όχι μόνον προάγγελοι, αλλά και υπαγορεύοντες τα μέτρα αυτά.

Αυτό, άλλωστε, γινόταν από τα παλιότερα χρόνια όταν σε τακτικές συναντήσεις, μετά γεύματος, στο κτίριο της οδού Ξενοφώντος, όπου και η έδρα του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, οι εκπρόσωποί τους ενημέρωναν of the record - (σ.σ. δηλαδή «μεταξύ μας» και με τη δέσμευση να μη δημοσιοποιηθούν) - τις προθέσεις, αλλά και τις υποδείξεις τους προς την κυβέρνηση. Εχοντας τη βεβαιότητα ότι όσα είπαν θα «διαρρεύσουν» με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για να δημιουργήσουν κλίμα.

Στη σύγχρονη επικαιρότητα και με την επικείμενη συζήτηση στη Βουλή και με βάση το προσχέδιο του προϋπολογισμού οι βιομήχανοι με το κύριο άρθρο στο μηνιαίο δελτίο του Συνδέσμου (αριθ. 616) προειδοποιούν με νόημα ότι «η εμπειρία από το παρελθόν δείχνει ότι είναι πιθανότατο να υπάρξει υπέρβαση στις προβλεπόμενες δαπάνες, ενώ αν η πρόβλεψη για υψηλή αύξηση του ΑΕΠ, (ακαθάριστου εθνικού προϊόντος δεν επαληθευτεί, θα υπάρξει σημαντική υστέρηση - (σ.σ. δική μας η υπογράμμιση) - εσόδων και το έλλειμμα θα διογκωθεί σε επίπεδα άνω του 3%».

Ακολουθεί, στο Δελτίο του ΣΕΒ δεύτερη προειδοποίηση, ότι δηλαδή ένα άλλο ιδιαίτερης σημασίας χαρακτηριστικό του προϋπολογισμού είναι η μεγάλη αύξηση των επιχορηγήσεων των ασφαλιστικών ταμείων και η συνεχής αύξηση των σχετικών δαπανών με πολύ υψηλούς ρυθμούς τόσο το 2004, όσο και το 2005, πράγμα που κατά τον ΣΕΒ «αναδεικνύει τη μεγάλη σημασία της αντιμετώπισης του Ασφαλιστικού» στην κατεύθυνση της βιωσιμότητας των δημόσιων οικονομικών...

Και ακολουθεί η πρόταση: «Ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας με την αποτελεσματική σύμπραξη δυνάμεων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα... "όπερ έδει δείξαι"...».


Του
Γιώργου ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ