Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι δωρεές και το χρέος της πολιτείας

Τρία τμήματα (Νευροχειρουργικό, Οφθαλμολογικό και Νευρολογικό Τμήμα) του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» ανακαινίστηκαν πρόσφατα με δαπάνες μιας λαϊκής οικογένειας. Η δωρεά έγινε στη μνήμη των πρόωρα χαμένων παιδιών τους και τα τμήματα εγκαινίασε χτες ο υφυπουργός Υγείας Θ. Γιαννόπουλος.

Ο υφυπουργός Υγείας αφού ευχαρίστησε τους γονείς είπε ότι οι «δωρεές δεν αντικαθιστούν ή υποκαθιστούν το χρέος της συντεταγμένης Πολιτείας προς τους Ελληνες πολίτες» αλλά συμπλήρωσε ότι τέτοιες χειρονομίες δείχνουν τη διάθεση να συνεχίσουμε εμείς οι Ελληνες «τις μεγάλες χειρονομίες των Ελλήνων ευεργετών» σε μια εποχή που βρίσκεται εν ανεπαρκεία η αλληλεγγύη.

Βέβαια, σε δωρεές - σαν την παραπάνω που αποτελούν κατάθεση ψυχής - υποκλίνονται όλοι. Ωστόσο, μόνον ή κυρίως με τις δωρεές ή τους ευεργέτες, προς τους οποίους απευθύνθηκε εμμέσως ο υφυπουργός, δε λύνονται τα προβλήματα του δημόσιου συστήματος Υγείας. Και, πολύ περισσότερο, δεν παραγράφονται οι αντίστοιχες ευθύνες και υποχρεώσεις του κράτους και των εκάστοτε κυβερνήσεων. Ας έχουν, επομένως, αυτά στο μυαλό τους κάποιοι μεγαλόσχημοι, όταν χρησιμοποιούν τις «μεγάλες χειρονομίες» για πασαρέλα και μιλούν για «κινήματα δωρεών για την υγεία». Το μόνο κίνημα που μπορεί να υπάρξει είναι εκείνο που διεκδικεί δωρεάν υγεία για όλους, μ' ένα αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ