Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΕΕ: Από τον Ατλαντικό μέχρι τα «λευκά κελιά»...

Η Τουρκία είναι η χώρα που καταπιέζει 15-20 εκατομμύρια ανθρώπους, στους οποίους αρνείται στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα (Κούρδους).

*

Είναι η χώρα που το «εξπρές του μεσονυκτίου», το καθεστώς των πολιτικών κρατουμένων, τα βασανιστήρια στις φυλακές, τα «λευκά κελιά», αποτελούν την προμετωπίδα στο «βαθύ»... σωφρονιστικό της σύστημα.

*

Είναι η χώρα που έχει εισβάλει και έχει επιβάλει το καθεστώς της κατοχής σε ένα ανεξάρτητο κράτος, μέλος του ΟΗΕ, το οποίο επιπλέον, δεν αναγνωρίζει ότι υπάρχει (Κύπρος).

*

Είναι η χώρα που δεν κρύβει - αντίθετα το διακηρύσσει - ότι διατηρεί την απειλή πολέμου ως στοιχείο της εξωτερικής της πολιτικής έναντι άλλης χώρας («κάζους μπέλι» προς Ελλάδα).

*

Είναι η χώρα που δεν αναγνωρίζει διεθνείς συμφωνίες και διεθνείς συμβάσεις που διέπουν το Διεθνές Δίκαιο (πχ δίκαιο της θάλασσας).

*

Είναι η χώρα που αμφισβητεί τη διεθνή συνθήκη με την οποία ήρθαν να ρυθμιστούν τα θέματα που ανέκυψαν από μια πρωτόγνωρη ανθρώπινη τραγωδία, τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο (τη συνθήκη της Λωζάνης).

***

Ολα αυτά δεν τα σημειώνουμε για να δείξουμε «τι είναι η Τουρκία». Αλλά γιατί πρέπει να καταδεικνύεται με κάθε ευκαιρία το είδος της «δημοκρατίας», της «ελευθερίας», των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», της «ειρήνης» που εκπροσωπούν η ΕΕ και οι Αμερικανοί. Η ΕΕ και οι Αμερικανοί, που πιέζουν και συζητούν με - αυτή - την Τουρκία, την είσοδό της στην «ευρωπαϊκή οικογένεια»...

*

(Οσο για το τι είναι η Ελλάδα σε αυτή την υπόθεση, από την εποχή των «αγγλο-γαλλο-ρωσόφιλων» κοτζαμπάσηδων μέχρι τους «αντιστασιακούς» από το... Κάιρο και από τα νεότερα, που ξεκινούν με το «ανήκομεν εις τη Δύσιν» και φτάνουν μέχρι το «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ», η ιστορία της ελληνικής άρχουσας τάξης είναι σαφής...).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ