Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «PLANET»
Κατέλαβαν το ραδιοφωνικό σταθμό

... όμως ο ιδιοκτήτης Αθ. Παύλοβιτς τους... έκοψε στον «αέρα»

Συμβολική κατάληψη του ραδιοφωνικού σταθμού «PLANET» αλλά και του γραφείου του ιδιοκτήτη του Αθ. Παύλοβιτς πραγματοποίησαν χτες για μιάμιση ώρα περίπου οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού, οι οποίοι είναι απλήρωτοι από τον Αύγουστο, ενώ βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 6 Σεπτέμβρη. Την ίδια στιγμή που το πρόβλημα των 80 εργαζομένων του ραδιοσταθμού χρονίζει, η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της για την κατάσταση που επικρατεί αλλά αντίθετα εμπαίζει τους εργαζόμενους. Από την άλλη πλευρά ο ιδιοκτήτης του ραδιοσταθμού συνεχίζει την ίδια εργοδοτική τακτική, να μην καταβάλλει τους μισθούς των εργαζομένων, ενώ συγχρόνως προσπαθεί να μειώσει το κόστος λειτουργίας του σταθμού, απολύοντας αλλά και ρίχνοντας το «δόλωμα» της... εθελούσιας εξόδου.

Χτες το μεσημέρι, λίγο μετά τις 15.30, οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού μην αντέχοντας άλλο τον εμπαιγμό και την κοροϊδία, αλλά και την άρνηση του ιδιοκτήτη - ενώ υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση για τις 15.00 - να συναντηθεί και συζητήσει μαζί τους, πραγματοποίησαν κατάληψη της ραδιοφωνικής συχνότητας του «PLANET». Από τα στούντιο οι εργαζόμενοι ενημέρωναν τους ακροατές για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, κάνοντας γνωστά τα αιτήματά τους για καταβολή των μισθών τους, την εφαρμογή των ΣΣΕ αλλά και τη διατήρηση του ειδησεογραφικού χαρακτήρα του σταθμού.

Η ανταπόκριση των ακροατών στο κάλεσμα των απεργών εργαζομένων για συμπαράσταση ήταν άμεση. Ακροατές αλλά και εκπρόσωποι εργατικών και κοινωνικών φορέων αλλά και της πολιτικής ζωής έσπευσαν να εκφράσουν την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των 80 εργαζομένων. Ανάμεσά τους τηλεφώνησαν ο Γιώργος Πέρρος, στέλεχος του ΠΑΜΕ, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, ο Δημήτρης Καλτσώνης, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Δημοκρατικές Ελευθερίες κ.ά.

Ομως στις 16.40 κόπηκε το σήμα από το Υμηττό, αλλά ο σταθμός συνέχισε να εκπέμπει - άγνωστο με ποιο τρόπο - μουσικό πρόγραμμα. Οι εργαζόμενοι με τη σειρά τους κατήγγειλαν ότι το μουσικό αυτό πρόγραμμα που συνέχισε να εκπέμπει ήταν παράνομο και πειρατικό από τον Υμηττό και όχι από την έδρα του ραδιοσταθμού όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι απαιτούν από τους αρμόδιους φορείς και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δοθεί άμεσα λύση. Υπενθυμίζεται, ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει ήδη αναστείλει την άδεια λειτουργίας του σταθμού για ένα μήνα.

Σήμερα οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Επικρατείας στις 12.30 το μεσημέρι, ενώ στις 4 το απόγευμα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει καλέσει σε συνάντηση τον Αθ. Παύλοβιτς, προκειμένου να βρεθεί λύση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ηξεις αφήξεις για τον «Planet» (2007-03-28 00:00:00.0)
Στηρίζει την εργοδοσία του «Πλάνετ» (2005-12-21 00:00:00.0)
Η χρονιά «έκλεισε» με πρόστιμα (2004-12-22 00:00:00.0)
Διαιωνίζεται το πρόβλημα (2004-12-10 00:00:00.0)
Κωλυσιεργεί η κυβέρνηση (2004-11-10 00:00:00.0)
Κωφεύουν οι αρμόδιοι υπουργοί (2004-10-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ