Πέμπτη 11 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Αρχισαν οι καταλήψεις τσιφλικιών και στην Κένυα;

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-

Κύμα καταλήψεων από εκατοντάδες οικογένειες φτωχών αγροτοκαλλιεργητών σε μεγάλα αγροκτήματα της Κένυας ανέφερε χτες ο ελληνικής καταγωγής, υφυπουργός Οδοποιίας και Δημοσίων Εργων της Κένυας, Βασίλης Κρητικός.

Ο Κρητικός δήλωσε προχτές πως περίπου 300 οικογένειες εισέβαλαν στο αγρόκτημά του, όπως και σε ένα άλλο αγρόκτημα που ανήκει σε λευκούς, και ξυλοκόπησαν μέλη του προσωπικού ασφαλείας. Σύμφωνα πάντα με τον υφυπουργό, οι καταληψίες κατέκαυσαν πάνω από 8.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, τα καθάρισαν, μοίρασαν την έκταση σε χωράφια και άρχισαν να τα καλλιεργούν.

Αν και οι παραπάνω πληροφορίες δε διασταυρώθηκαν από ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ούτε από άλλη ειδησεογραφική πηγή, ο Β. Κρητικός υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του πως οι καταλήψεις - άγνωστο πότε άρχισαν... - «πραγματοποιήθηκαν μετά από εκκλήσεις του βουλευτή του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Κένυας, Στίβεν Ντίτσου και του υπουργού Σαρίφ Νασίρ». Εάν η είδηση αληθεύει, τότε φαίνεται πως άρχισε να βρίσκει μιμητές και σε άλλες αφρικανικές χώρες το κίνημα καταλήψεων τσιφλικιών που έχει αρχίσει στη Ζιμπάμπουε από τον περασμένο Φλεβάρη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ