Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Το ΠΑΜΕ και ο ... «βασικός μέτοχος»

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν ενάντια στη φτώχεια. Τι κρίμα, όμως. Τόσες χιλιάδες, αλλά ανάμεσά τους δεν υπήρχε ούτε ένας ...«Παπαχρόνης».

Πώς ζητάτε, λοιπόν, να ασχοληθούνε μαζί τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί;...

*

Τόσες χιλιάδες μεροκαματιάρηδες, άνεργοι, άνθρωποι του λαού, σηκώθηκαν από τον περίφημο «καναπέ», αψήφησαν την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς του αφεντικού, νίκησαν την απάθεια και τον οχαδερφισμό και ζήτησαν δουλιά, ζήτησαν αυξήσεις, ζήτησαν δημοκρατικά δικαιώματα. Αλλά, τι κρίμα. Ούτε ένας ...«Δράκος» ανάμεσά τους, ούτε ένας ΚΥΠίτης (έστω πρώην σαν τον κύριο Γρυλάκη).

Πώς έχετε, λοιπόν, την απαίτηση να στρέψουν πάνω τους τις κάμερες τα κανάλια;...

*

Τόσες χιλιάδες, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στα νησιά, πανό, συνθήματα, συγκεντρώσεις από την Κρήτη μέχρι τη Μακεδονία, κόσμος, πολύς κόσμος, αλλά δε βρέθηκε ανάμεσά τους ούτε ένας «μεσάζοντας», ούτε ένας «μιζαδόρος», ούτε ένας από τους πρωταγωνιστές των ...DVD στα οποία εντρυφούν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην εξεταστική.

Πώς, λοιπόν, να ρίξουν πάνω τους το βλέμμα τους οι «δαιμόνιοι» ρεπόρτερ, οι βουτηγμένοι στην «καυτή» επικαιρότητα;...

*

Τα συλλαλητήρια που διοργάνωσε προχτές το ΠΑΜΕ ήρθαν, πράγματι, στην πιο κατάλληλη στιγμή σε ό,τι έχει να κάνει (και) με τα τηλεοπτικά μας πράγματα. Τη στιγμή, δηλαδή, ακριβώς, που οι «υπηρέτες της ενημέρωσης» προσπαθούν, όταν μιλούν περί «βασικού μετόχου», να κρύψουν ότι ο βασικότερος μέτοχος στα κανάλια τους (και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ) είναι η πολιτική που θέλει το λαό φιμωμένο, στο περιθώριο.

*

(ΥΓ: Πριν ένα χρόνο όταν μερικά εκατομμύρια διαδήλωναν κατά του πολέμου, αυτοί στα κανάλια τους έδειχναν τον ...Κοκό. Προχτές, έδειχναν τον στρατηγό Γρυλάκη. Πρόκειται, αναμφισβήτητα, για πρόοδο...)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ