Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οπορτουνισμός...

Εξι χιλιάδες εξακόσιες ενενήντα λέξεις χρειάστηκε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος για να γράψει τον επίλογο της προεδρίας του ΣΥΝ και συγχρόνως τον πρόλογο του νέου κεφαλαίου της πολιτικής του καριέρας. Απολαυστικές μία προς μία. Εδώ είμαστε, αξιοποιήστε μας επιτέλους, ήταν το μήνυμα και συγχρόνως η παράκλησή του στο πολιτικό σύστημα από το βήμα του συνεδρίου του κόμματός του. Γιατί τι άλλο μπορεί να σημαίνει η φράση του, «Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα αφήνει ελάχιστα περιθώρια για συμμαχίες που μπορούν να οδηγήσουν σε κυβερνητικές πλειοψηφίες. Η αλλαγή των όρων του πολιτικού συστήματος δεν είναι στο χέρι του ΣΥΝ, είναι στο χέρι των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας»...

Θέλουμε όλοι να πλήξουμε το ΚΚΕ! Εμείς μπορούμε να κάνουμε τη βρώμικη δουλιά αν μας βοηθήσετε, υποσχέθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΝ. Κάπως έτσι τουλάχιστον μεταφράζει η κοινή λογική τη φράση του: «Για μεγάλο διάστημα θα διεξάγεται σκληρός αγώνας για τη διαμόρφωση των συσχετισμών στο χώρο της αριστεράς, από την έκβαση του οποίου θα εξαρτηθούν πολλά όχι μόνο για την αριστερά, αλλά για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα»!

Προσπαθείτε να πείσετε τους εργαζόμενους ότι η ΕΕ είναι ο μονόδρομος που πρέπει αδιαμαρτύρητα να πορεύονται, εμείς μπορούμε να «μαγειρέψουμε» μια πιο εύπεπτη εκδοχή της απάτης και να τη σερβίρουμε σε πιατέλα αριστεράς με γαρνίρισμα αντινεοφιλελεύθερο, εγγυήθηκε ο Ν. Κωνσταντόπουλος. Επί λέξει: «Ο ΣΥΝ πρέπει να πείσει τους εργαζόμενους ότι πρέπει να εντάξουν σ' αυτή τη στρατηγική τα δικά τους αιτήματα, να αγωνιστεί για να απομονωθούν εκείνες οι απόψεις που θέλουν να πείσουν ότι η μόνη λύση είναι η εθνική περιχαράκωση»!

Προσπαθείτε ακόμα να τους πείσετε να παραιτηθούν από την ταξική πάλη, από το όραμα της οικοδόμησης μιας δικής τους κοινωνίας; Θέλετε να ξεμπερδεύετε με τα κινήματά τους και τους αγώνες τους. Εμείς είμαστε εδώ, δήλωσε. `Η αλλιώς «ο ΣΥΝ πρέπει να αγωνιστεί ώστε η ελληνική κοινωνία να πειστεί πως το μέλλον της δεν κρίνεται από την έκβαση των πολιτικών συγκρούσεων που διεξάγονται στα στενά όρια του ελληνικού κράτους, η αντιπαράθεση δεν μπορεί πια να γίνει στα στενά εθνικά όρια»!

Δέκα εφτά δακτυλογραφημένες σελίδες ή 6.690 λέξεις χρειάστηκε ο Ν. Κωνσταντόπουλος για να αποτυπώσει στο χαρτί με σαφήνεια τον χαρακτήρα του Συνασπισμού. Εμείς μπορούμε να το κάνουμε με πολύ λιγότερες: Καθαρόαιμος οπορτουνισμός...


Β. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ