Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεδριάζει στην Αθήνα η Γραμματεία του ΠΣΕ

Συνέρχεται στην Αθήνα σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή η Γραμματεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ). Σε αυτή την πρώτη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΠΣΕ, μετά το Συνέδριο που έγινε στην Αθήνα το Μάη του 2004, πρόκειται να λάβουν μέρος εκπρόσωποι των Επιτροπών Ειρήνης, από Ιαπωνία, Μεξικό, Πορτογαλία, Κύπρο, Κονγκό, Κούβα, ΗΠΑ και φυσικά η ΕΕΔΥΕ.

Θέματα που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση θα είναι οι νέες εξελίξεις μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ και την ένταση της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού σε λαούς και κινήματα, ιδιαίτερα με τη συνεχιζόμενη κατοχή και σφαγή του ιρακινού λαού, ο σχεδιασμός περιφερειακών συνδιασκέψεων ανά ήπειρο, οι πρωτοβουλίες γύρω από τα 60χρονα της αντιφασιστικής νίκης το 2005, τη μαύρη επέτειο του βομβαρδισμού της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, που συμπληρώνει επίσης 60 χρόνια, αλλά και πρωτοβουλίες με τις οποίες θα εκφραστεί έμπρακτα η αγωνιστική αλληλεγγύη με τους λαούς που βρίσκονται στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού.

Η Γραμματεία πρόκειται ν' ασχοληθεί επίσης με την προετοιμασία της επομένης Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία προβλέπεται να συνέλθει το Μάρτη του 2005 στην Κύπρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ