Κυριακή 19 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Σήμερα η νεολαία πάει στο Σπόρτιγκ

Στη συγκέντρωση, που διοργανώνουν η ΚΕ του ΚΚΕ και το ΚΣ της ΚΝΕ, θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, στις 7.30 μ.μ.

Σήμερα οι δρόμοι για τη νεολαία της Αθήνας οδηγούν στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, στις 7.30 μ.μ., στη συγκέντρωση για τα 86 τιμημένα χρόνια της ιστορίας του ΚΚΕ, για το 17ο Συνέδριο του Κόμματος, για το σοσιαλισμό, τη νιότη του κόσμου. «Γιατί ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον μας», όπως λέει και το σύνθημα της εκδήλωσης, όπου θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Οι νέοι που συναντήθηκαν το προηγούμενο διάστημα με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ, μέσα από τους αγώνες, με αφορμή τις δυο εκλογικές μάχες ή το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, καλούνται μαζικά να δώσουν το «παρών» στη σημερινή εκδήλωση και σ' αυτήν την κατεύθυνση δούλεψαν όλες τις προηγούμενες μέρες οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στο Λεκανοπέδιο. Εξάλλου, οι νέοι και οι νέες της ΚΝΕ έχουν ανοίξει πλατιά στη νεολαία τη συζήτηση για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ και τους στόχους του, συζητούν μ' αυτούς για την ανάγκη ισχυροποίησης του Κόμματος. Και δεν είναι λίγοι αυτοί, που εμπιστεύονται το ΚΚΕ, που βλέπουν μέσα στις θέσεις και τη δράση του το μέλλον που τους αξίζει, που επιλέγουν να σταθούν στο πλευρό του, στον αγώνα για τα δικαιώματά τους στη μόρφωση, στη δουλιά, στη ζωή, στον αγώνα για το αύριο, για το σοσιαλισμό.

Σ' ολόκληρη την ιστορική του διαδρομή, το ΚΚΕ συνδέθηκε με τους αγώνες της νέας γενιάς, στηρίχτηκε από τους νέους, εξέφρασε τα οράματα και τις ελπίδες τους. Σήμερα, η νεολαία έχει επίσης κάθε λόγο να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, να πάρει τη θέση της στο Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο πάλης, να επενδύσει για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, για ένα σοσιαλιστικό μέλλον. Αυτή η προοπτική είναι και ρεαλιστική και αναγκαία, λένε το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.


Το ΚΣ της ΚΝΕ και η ΚΕ του ΚΚΕ, που συνδιοργανώνουν τη σημερινή εκδήλωση, καλούν τη νεολαία να δώσει δυναμικά το «παρών», εκεί όπου θα συναντηθεί η ηρωική ιστορία του λαού μας και του ΚΚΕ με τη σημερινή πραγματικότητα και τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Πρόκειται για μια εκδήλωση, που απευθύνεται στο μυαλό, αλλά και στο συναίσθημα, που έχει σκοπό να δώσει ερεθίσματα, να προβληματίσει, αλλά και να ψυχαγωγήσει - με την κυριολεκτική σημασία του όρου. Γι' αυτό και το πρόγραμμά της πλαισιώνεται με την προβολή ενός 10λεπτου βίντεο, αφιερωμένου στην ιστορία του Κόμματος, με ποιητικές κατευθύνσεις, αλλά και μιαν αξιόλογη θεατρική παράσταση.

Θα παρουσιαστεί δραματοποιημένο ένα μέρος από το έργο του Κώστα Βάρναλη «Το φως που καίει». Γι' αυτό έχουν δουλέψει ο Γεράσιμος Βάκρος και οι ηθοποιοί Χρήστος Ασλανίδης, Νίκος Ζώκας, Νίκος Καραγιώργης και Ελενα Βουμβάκη, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια φρόντισε ομάδα καλλιτεχνών του ΚΚΕ. Μ' αυτόν τον τρόπο, η ΚΝΕ και το ΚΚΕ επέλεξαν να αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο ποιητή και αγωνιστή, που πριν από τριάντα χρόνια έφυγε από τη ζωή κι άφησε κοντά μας μόνο το σημαντικό του έργο. Ο ποιητής του «Οδηγητή» στηλιτεύει την αστική τάξη, τις αξίες και την κατάπτωσή της, με εργαλείο τη σάτιρα, ενώ, παράλληλα, φωτίζει τη διέξοδο. «Το φως που καίει» κινείται ανάμεσα σ' αυτούς τους δυο πόλους: Την αθλιότητα του παρόντος κόσμου και την αισιοδοξία ενός καλύτερου κόσμου, απελευθερωμένου από την εκμετάλλευση. Κόντρα, λοιπόν, στο εύπεπτο θέαμα και τα «σκουπίδια» που πλασάρονται απλόχερα απ' όσους σήμερα εμπορεύονται τα καλλιτεχνικά δρώμενα στη χώρα μας, το ΚΚΕ κι η ΚΝΕ παρουσιάζουν στη σημερινή εκδήλωση μια διαφορετική πολιτιστική πρόταση.


Από τις πρόβες της θεατρικής ομάδας του Γεράσιμου Βάκρου
Από τις πρόβες της θεατρικής ομάδας του Γεράσιμου Βάκρου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ