Κυριακή 19 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αλλη μια απόδειξη

Γρηγοριάδης Κώστας

Το 'χουμε υπογραμμίσει πάμπολλες φορές. Οι λαοί δεν έχουν τίποτε το ωφέλιμο και θετικό να περιμένουν από την ευρωένωση των κεφαλαιοκρατών. Τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματά τους δεν έχουν καμιά θέση - ούτε μπορούσαν να έχουν - στο εντεινόμενο συνεχώς κυνηγητό των καπιταλιστικών υπερκερδών, ανάμεσα στις Συμπληγάδες των ιμπεριαλιστικών και μονοπωλιακών ανταγωνισμών.

Οι τελευταίες εξελίξεις στις Βρυξέλλες αποτέλεσαν άλλη μια χεροπιαστή απόδειξη. Οσοι καλλιεργούν αυταπάτες, εισέπραξαν άλλη μια αποστομωτική απάντηση. Οι στόχοι της αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας από την τουρκική κυβέρνηση και της αποχώρησης των στρατευμάτων κατοχής από το πολύπαθο νησί, τελικά, εκφυλίστηκαν σε μια δήλωση προθέσεων, η οποία προεξοφλεί την εμπλοκή της όποιας υλοποίησής της, με νέα «πρωτοβουλία επίλυσης» του Κυπριακού, το πιθανότερο, από τον Κ. Ανάν, που έσπευσε κι αυτός στις Βρυξέλλες, για να προσφέρει τις «καλές» του υπηρεσίες. Με άλλα λόγια, αντί - όπως ισχυρίζονταν σε όλους τους τόνους οι καλλιεργούντες αυταπάτες - να «στριμωχτεί» η κυβέρνηση της Τουρκίας, θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση η Κύπρος, σε μερικούς μήνες, όταν θα την πιέζουν όλοι μαζί, να αποδεχτεί το νέο «σχέδιο Ανάν», ώστε να προχωρήσουν τα πράγματα (η αναγνώριση από την Αγκυρα, οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις κλπ, κλπ).

Υ.Γ. Για τα δημοκρατικά δικαιώματα του τουρκικού λαού, τις προκλητικές διεκδικήσεις της Αγκυρας στο Αιγαίο κλπ, δε λέμε τίποτε. Αυτά είχαν «ξεχαστεί» πριν ακόμη ξεκινήσουν τα τελευταία παζάρια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ