Παρασκευή 12 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επεσαν στον αγώνα κατά του φασισμού

Πενήντα επτά χρόνια μετά τη θυσία στελεχών του ΚΚΕ, στον αγώνα εναντίον του φασισμού, στη σπηλιά Γκιούμπρα του χωριού Μέση Ρεθύμνου, γίνεται την Κυριακή 14 του Μάη, εκδήλωση στον τόπο του μαρτυρίου τους, εκεί που πρόσφεραν τη ζωή τους οι κομμουνιστές πατριώτες για την απελευθέρωση της πατρίδας, την ανεξαρτησία της και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Στην εκδήλωση - που οργανώνεται κάθε χρόνο από το Παράρτημα Ρεθύμνου της ΠΕΑΕΑ και το Δήμο Αρκαδίου - τιμάται η μνήμη του καθηγητή φιλολογίας Γιάννη Μαθιουδάκη και των στελεχών των ΚΚΕ, ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, Γιάννη Αεράκη, Νίκου Βαβαδάκη,Γιώργη Μαυρίδη και Αντώνη Περακάκη, οι οποίοι έπεσαν μαχόμενοι εναντίον αποσπάσματος Γερμανών, που τους κύκλωσε ενώ βρίσκονταν μέσα στη σπηλιά.

Το επετειακό πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες του καπετάνιου του ΕΛΑΣ Αλέκου Μαθιουδάκη και του γενικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Μανώλη Μαθιουδάκη . Επίσης, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, αντιστασιακών οργανώσεων και άλλων μαζικών φορέων της περιοχής θα καταθέσουν στεφάνια και θα απευθύνουν χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ