Παρασκευή 12 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
`ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
Ενόχληση ιεραρχών

«Πρόβλημα» και στην αντικατάσταση των υπηρεσιακών δελτίων ταυτότητας των αστυνομικών ανακάλυψαν οι ιεράρχες.

Με εντολή του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου συναντήθηκαν χτες με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδη οι μητροπολίτες Ναυπάκτου, Σάμου και Ζακύνθου, προκειμένου να ενημερωθούν, όπως είπαν, για τις αποφάσεις του υπουργείου σχετικά με τις νέες ταυτότητες των αστυνομικών. Η ιερατική αποστολή κατ' εντολήν του αρχιεπισκόπου, θορύβησε, σύμφωνα με πληροφορίες, τον υπουργό, ο οποίος φοβάται ότι η αντικατάσταση των ταυτοτήτων μπορεί να εξελιχθεί σε ένα ακόμα πρόβλημα με διαδηλωτές έξω από το υπουργείο, που θα διαδηλώνουν την αντίθεσή τους στα σχέδια του σατανά και του «666».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός είπε στους απεσταλμένους του αρχιεπισκόπου ότι θα απαντήσει εγγράφως στην Ιερά Σύνοδο για τις τελικές του αποφάσεις. Στη χτεσινή συνάντηση τούς ενημέρωσε πάντως, ότι τα σημερινά δελτία ταυτότητας των αστυνομικών κατασκευάζονται με παλιά μέθοδο και δεν παρέχουν καμιά ασφάλεια. Για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της πλαστογράφησής τους από τους κοινούς κακοποιούς, αποφασίστηκε να ακολουθηθεί μια νέα διαδικασία (μηχανογράφηση και εισαγωγή σε κάθε δελτίο με ηλεκτρονικό τρόπο ενός αριθμητικού κωδικού ασφαλείας). Οι τρεις ιεράρχες έθεσαν βέβαια και το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες, όμως ο υπουργός τούς είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το θρήσκευμα δεν αναγράφεται ούτε στις παλιές ταυτότητες.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου δέχτηκε βροχή τηλεφωνημάτων από αγανακτισμένους αστυνομικούς και πολίτες, οι οποίοι ζητούσαν να μην προχωρήσει το υπουργείο στην υλοποίηση της απόφασής του. Οι ενώσεις των αστυνομικών, δεν έχουν πάρει επίσημα θέση για το θέμα αυτό, θεωρείται όμως βέβαιο ότι θα υπάρξουν αντιφατικές αντιδράσεις, ανάλογα με την κοσμοθεωρία και τις αντιλήψεις των συνδικαλιστών που τις ελέγχουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ