Παρασκευή 12 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Εργων

Κατατέθηκε στο ΣτΕ σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος

Μια νέα υπηρεσία προστίθεται στο ΥΠΕΧΩΔΕ, με αντικείμενο τα συγκοινωνιακά έργα του λεκανοπεδίου Αττικής, που θα γίνουν ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρόκειται για την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Εργων (ΕΥΔΕ) για τη μελέτη και κατασκευή ειδικών συγκοινωνιακών έργων, με έδρα την Αθήνα. Η ίδρυση της νέας υπηρεσίας κρίθηκε αναγκαία και, όπως εκτιμούν οι αρμόδιοι φορείς, θα βοηθήσει στην επιτάχυνση των βασικών συγκοινωνιακών έργων της Ολυμπιάδας.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατατέθηκε για επεξεργασία χτες σχετικό Προεδρικό Διάταγμα του ΥΠΕΧΩΔΕ. Η νέα Ειδική Επιτροπή ιδρύεται για έξι χρόνια και θα στελεχωθεί με 160 υπαλλήλους.

Οι αρμοδιότητες της ΕΥΔΕ θα είναι σχετικές με την ανάθεση, εκπόνηση, επίβλεψη, έλεγχο και έγκριση μελετών, καθώς και τη διοίκηση, εποπτεία, παρακολούθηση και έλεγχο κατασκευής των συγκοινωνιακών έργων που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Ειδικότερα, η νέα υπηρεσία θα ασχοληθεί με 15 έργα: Τη Λεωφόρο Μαραθώνα, τη σύνδεση με το Κωπηλατικό Κέντρο Σχοινιά, τη σύνδεση του ιπποδρόμου και του Ιππικού Κέντρου με Ε.Ο. Σταυρού - Λαυρίου, τη σύνδεση σκοπευτηρίου με Ε.Ο. Σταυρού - Λαυρίου και υπόλοιπο επαρχιακό και τοπικό οδικό δίκτυο.

Επίσης, είναι τα έργα: Ολυμπιακός Δακτύλιος, Κυκλοφοριακά έργα γύρω από το ΟΑΚΑ, επέκταση της λεωφόρου Κύμης μέχρι το Ολυμπιακό Χωριό, Κυκλοφοριακά έργα για την εξυπηρέτηση των αθλητικών εγκαταστάσεων (Αρσης Βαρών στη Νίκαια, Κέντρο Πάλης στο Ζεφύρι, γήπεδο Ολυμπιακού στο Ρέντη), Σήραγγα Υμηττού και επέκταση της περιφερειακής λεωφόρου Υμηττού.

Τέλος, περιλαμβάνονται τα έργα Σταυρού - Ραφήνας (Νέα οδός από κόμβο Αττικής οδού μέχρι τη διασταύρωση της λεωφόρου Μαραθώνα προς Ραφήνα), η διαπλάτυνση και αναβάθμιση της λεωφόρου Αγίας Αννας, η λεωφόρος Σταυρού - Λαυρίου, η αναβάθμιση της λεωφόρου Μεσογείων και η οδός Βάρη-Κορωπί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ