Τετάρτη 12 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ούτε λέξη για την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής

Στην καταγραφή των λαϊκών προβλημάτων προχώρησε χτες ο Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να ασκήσει αντιπολιτευτική... κριτική στην κυβέρνηση. Χωρίς να αντιπαρατεθεί με τις αντιλαϊκές πολιτικές επιλογές της ΝΔ, στις οποίες το ΠΑΣΟΚ βάζει «πλάτη» στην προώθησή τους, ο Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «μεγάλα λάθη», «ολέθριες επιλογές» και «λάθος χειρισμούς».

Οταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών του ΠΑΣΟΚ, ουσιαστικά «αφόρισε» τις λαϊκές κινητοποιήσεις, με αφορμή τους επερχόμενους αγροτικούς αγώνες, στη συνέχεια εντελώς δημαγωγικά «θυμήθηκε» ότι η ελληνική οικογένεια «ζει την ακρίβεια, την ανασφάλεια λόγω της ανεργίας και την οικονομική ανασφάλεια»...

Παράλληλα, ο Γ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το «βασικό μέτοχο», το οποίο χαρακτήρισε «ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο κατά της διαπλοκής», αφού δεν αντιμετωπίζεται το θέμα της διαφάνειας, αλλά, αντιθέτως, δημιουργούνται προϋποθέσεις εκδήλωσης αυθαιρεσίας από την πλευρά της κυβέρνησης, με μεγαλύτερη διαφθορά και αδιαφάνεια. Είναι ένα νομοσχέδιο «ανεφάρμοστο, αναποτελεσματικό, γραφειοκρατικό, κρατικίστικο και άκρως πολύπλοκο», είπε ο ίδιος.

Βέβαια, την ίδια στιγμή ο Γ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να προσθέσει, επιχειρώντας αγωνιωδώς να αναδείξει διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ότι «ενώ τα πραγματικά προβλήματα είναι προβλήματα ανάπτυξης, προβλήματα οικονομίας, προβλήματα εργασίας, προβλήματα ακρίβειας, προβλήματα γραφειοκρατίας, η ΝΔ ασχολείται με ένα ανεφάρμοστο νομοσχέδιο».

Ο Γ. Παπανδρέου στις δηλώσεις του αναφέρθηκε και στην Εξεταστική Επιτροπή για τα εξοπλιστικά προγράμματα, δηλώνοντας ότι η ΝΔ δε θέλει την αλήθεια και ότι «έχουν καταρρεύσει όσα υποστήριζε η κυβέρνηση για το θέμα».

Στα πλαίσια της σκληρής επίθεσής του στην κυβέρνηση, μοίρασε «συγχαρητήρια» στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, γιατί, όπως είπε, «σε 48 εβδομάδες θητείας συνεδρίασε για τέταρτη φορά το Υπουργικό Συμβούλιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ