Τετάρτη 12 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... ακραία

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ανακριτική τακτική της Χωροφυλακής, φαίνεται πως έχουν επιλέξει ο πρόεδρος της κυβέρνησης και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ. Ο ένας παίζει τον «καλό» και ο άλλος τον «κακό». Οι στόχοι και επιδιώξεις αμφοτέρων είναι ακριβώς οι ίδιοι, βέβαια.

Χτες το πρωί, ο Κ. Καραμανλής έκανε ολόκληρη εισήγηση στο Υπουργικό Συμβούλιο και μίλησε για «ταχύτερη προώθηση του κυβερνητικού προγράμματος», «δημοσιονομικές ισορροπίες», «βελτίωση μεγεθών» και «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας»!

Και το βράδυ, ο Κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για την πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας, συμπληρώνοντας, βέβαια, ότι οι αρμόδιοι υπουργοί κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

ΝΕΑ ...ΜΟΔΑ μας προέκυψε με τις περίφημες «ακραίες κινητοποιήσεις» που καταλογίζονται στις προθέσεις των βαμβακοπαραγωγών οι οποίοι διεκδικούν στοιχειώδη μέτρα επιβίωσης. Σίγουρα επικίνδυνοι χαρακτηρισμοί που μπορούν να καταλήξουν σε άκρως επικίνδυνες και αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Μέχρι στιγμής πάντως το μόνο πραγματικά ακραίο είναι η πολιτική εξαφάνισης των μικρομεσαίων και φτωχών αγροτών που αποφάσισε η ΕΕ και υλοποιούν επί χρόνια ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Εδώ φαίνεται πως η έννοια του μέτρου έχει χαθεί από καιρό.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ (για να μην έχετε αγωνία) η κυβέρνηση ξεκίνησε την εκστρατεία της κατά της λεγόμενης διαπλοκής αφού ξεκίνησε η συζήτηση για το «βασικό μέτοχο». Οσο για το ΠΑΣΟΚ ασκεί δριμύτατη αντιπολίτευση λέγοντας ότι ...υπονομεύεται η επιχειρηματικότητα με τα προτεινόμενα μέτρα και, μάλιστα, κατά παράβαση του ευρωενωσιακού δικαίου..!

Βεβαίως και μόνον η απόπειρα να προσάψει κανείς κάτι τέτοιο στη σημερινή κυβέρνηση είναι μάλλον αστείο. Αλλωστε, τα κάθε λογής «κολπάκια» για μη ονομαστικοποίηση των μετοχών και χρήση «αχυράνθρωπων» είναι στη διάθεση κάθε «διαπλεκόμενου».


Παπαγεωργίου Βασίλης

Η αλήθεια είναι, ότι κάθε κυβέρνηση - «τροχονόμος» φτιάχνει και το δικό της κώδικα «κυκλοφοριακής διαπλοκής» των μεγάλων συμφερόντων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ