Πέμπτη 13 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Αντιδρούν στην εκχώρηση των ΜΕΘ

Την αντίθεσή της στις υπουργικές αποφάσεις για συμβάσεις με τις επιχειρηματικές μονάδες υγείας, για τη νοσηλεία στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ασφαλισμένων διαφόρων Ταμείων, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν σε δημόσια Νοσοκομεία 100-130 πλήρως εξοπλισμένες κλίνες Εντατικής Θεραπείας αλλά τελείως αδρανείς, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Εταιρία Εντατικής Θεραπείας.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας πατούν σε υπαρκτές και δραματικές ελλείψεις που προκαλούν οι περιοριστικές πολιτικές που δεν επιτρέπουν, αφ' ενός, την ανάπτυξη και, αφ' ετέρου, τη λειτουργία κρεβατιών ΜΕΘ και συνάπτουν συμβάσεις με ιδιωτικές επιχειρήσεις Υγείας, επιβαρύνοντας μάλιστα κατά 60% τα ασφαλιστικά Ταμεία.

«Η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας θεωρεί τουλάχιστον αντιφατικό το γεγονός ότι ενώ υπάρχουν σε δημόσια Νοσοκομεία 100-130 πλήρως εξοπλισμένες κλίνες Εντατικής Θεραπείας αλλά τελείως αδρανείς, σπεύδει να συνάψει συμφωνία με Ιδιωτικό φορέα», τονίζεται στην ανακοίνωση. Η Εταιρεία τονίζει ακόμα ότι οι παροπλισμένες κλίνες του δημόσιου τομέα είναι βεβαίως γνωστό φαινόμενο στην κυβέρνηση, όπως επίσης γνωστό είναι ότι ο λόγος της κατασπατάλησης δημόσιων πόρων (κόστος εγκατάστασης ανά κλίνη Εντατικής Θεραπείας τουλάχιστον 100.000 ευρώ) είναι η έλλειψη νοσηλευτικού κυρίως προσωπικού.

«Σε τακτά χρονικά διαστήματα κάπου στην Ελλάδα εγκαινιάζεται κάποια ΜΕΘ χωρίς να υπάρχει η παραμικρή μέριμνα αν και πώς θα λειτουργήσει», αναφέρει η Εταιρεία και ζητάει απ' την κυβέρνηση να ενεργοποιήσει τις παροπλισμένες κλίνες του δημόσιου τομέα με την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ