Πέμπτη 13 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΕΧΝΗΤΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ
Δε χτυπιούνται τα ιδιωτικά συμφέροντα

Καταψήφισε το ΚΚΕ

Με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκε χτες από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την τεχνητή γονιμοποίηση.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης μιλώντας επί του νομοσχεδίου είπε ότι το πρόβλημα της υπογεννητικότητας είναι κοινωνικοπολιτικό και επεσήμανε ότι στον χώρο της τεχνητής γονιμοποίησης δραστηριοποιούνται συμφεροντολογικά συμπλέγματα τα οποία εξυπηρετεί το υπό συζήτηση νομοσχέδιο αφού όχι μόνο τα νομιμοποιεί αλλά δημιουργεί και άλλα. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά ότι μία ξένη τράπεζα αποθήκευσης βλαστικών κυττάρων έχει πάρει πιστοποίηση από το ελληνικό κράτος και λειτουργεί ήδη και στην Ελλάδα.

Με το συζητούμενο νομοσχέδιο, είπε, γίνεται μια προσπάθεια να αφεθεί ο ευαίσθητος τομέας της τεχνητής γονιμοποίησης στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος θα τον εκμεταλλευτεί για τους λόγους της ελεύθερης αγοράς.

Εμείς, συνέχισε, λέμε ότι η διαδικασία πρέπει να είναι της απόλυτης αρμοδιότητας κρατικού φορέα και να γίνεται με έξοδα του κρατικού προϋπολογισμού. Τα λεφτά υπάρχουν, είπε, αρκεί να αναλογιστεί κάποιος ότι μόνο με την ελάττωση του συντελεστή φορολόγησης των μεγάλων επιχειρήσεων που έγινε από την κυβέρνηση, χάθηκαν από τον προϋπολογισμό 400 εκατομμύρια ευρώ.

Ο υπουργός Υγείας σε παρέμβασή του στη συζήτηση είπε ότι η δραστηριοποίηση του ιδιωτικού τομέα και στον τομέα της τεχνητής γονιμοποίησης υπαγορεύεται από τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ