Πέμπτη 13 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΙΚΑ κατά δημοτικών συμβούλων για χρέη του Δήμου!

Το ΙΚΑ επιμένει να βάλει σε πλειστηριασμό σπίτια δημοτικών συμβούλων για δημοτικά χρέη που σωρεύτηκαν από τις προηγούμενες διοικήσεις

Παρά τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες του δημάρχου Νίκαιας Στέλιου Μπενετάτου προς το ΙΚΑ, η πολιτική του ηγεσία εξακολουθεί να στρέφεται κατά αιρετών της σημερινής διοίκησης του δήμου προκειμένου να εισπράξει χρήματα που, όπως υποστηρίζει, του οφείλονται.

Ετσι στις 9 Φλεβάρη ορίστηκε η ημερομηνία πλειστηριασμού της οικίας του προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Νίκαιας Γιάννη Αγγελινιάδη, ο οποίος δε φέρει καμία νομική ευθύνη. Την ίδια τακτική ακολουθεί και για τον αντιπρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Γιώργου θεοχάρη.

Ο δήμαρχος Νίκαιας επικοινώνησε τηλεφωνικά χτες με τον υποδιοικητή του ΙΚΑ Γεράσιμο Νικόλαο, ο οποίος για πολλοστή φορά μετέθεσε τις ευθύνες στις υπηρεσίες του ΙΚΑ χωρίς να κάνει καμιά ουσιαστική παρέμβαση.

Πιο συγκεκριμένα, εργαζόμενοι του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου και εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου στις 14 του Φλεβάρη 2004 προχώρησαν σε καταγγελία, η οποία αφορά στη μη καταβολή επιδόματος αδείας για το 2000. Η πράξη οριστικοποιήθηκε στις 18 του Φλεβάρη 2004, οπότε και κοινοποιήθηκε στον Αθλητικό Οργανισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1989, που συστάθηκε ο Αθλητικός Οργανισμός ως Νομικό Πρόσωπο, δεν κοινοποίησε τη σύνθεση του Διοικητικού του Συμβουλίου. Αντίθετα, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της η νέα δημοτική αρχή και συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, Γιάννης Αγγελινιάδης, κοινοποίησε τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια, το ΙΚΑ εξέδωσε πράξη προστίμου με εκπρόθεσμη καταβολή, η οποία, μετά από αίτηση του Αθλητικού Οργανισμού, ανακλήθηκε.

Το ποσό προστίμων για τη μη καταβολή επιδόματος αδείας προς το ΙΚΑ ανέρχεται στα 3.500 ευρώ, αλλά αυτό το ποσό περιλαμβάνει και οφειλές προηγούμενων ετών και συγκεκριμένα από το 1995 έως σήμερα. Το ΙΚΑ διεκδικεί ακόμη 24.500 ευρώ, αλλά οι εισφορές αυτές των εργαζομένων έχουν καταβληθεί από το Δήμο Νίκαιας στο ΤΕΒΕ.

Συνολικά το ποσό οφειλών του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Νίκαιας που διεκδικεί το ΙΚΑ ανέρχεται σε 39.600 ευρώ. Προκειμένου να γίνει η αποπληρωμή αυτού του ποσού, το ΙΚΑ θεώρησε σκόπιμο να προχωρήσει σε πράξη πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων φυσικών προσώπων, και συγκεκριμένα των σπιτιών του προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού, Γιάννη Αγγελινιάδη, και του αντιπροέδρου, Γιώργου Θεοχάρη, οι οποίοι δε φέρουν καμία νομική ευθύνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΙΚΑ διεκδικεί και το ποσό των 811.403 ευρώ προσωπικά από τον δήμαρχο Νίκαιας Στέλιο Μπενετάτο και του έχει ζητήσει την αποπληρωμή του. Το συγκεκριμένο ποσό αφορά οφειλές κυρίως της προηγούμενης διοίκησης, αν και πολλές από αυτές έχουν ήδη καταβληθεί από το Δήμο Νίκαιας στο ΤΕΒΕ, γιατί σχετίζονταν με μισθώσεις έργου.

Προκαλεί εντύπωση, πάντως, το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο συγκεκριμένος ασφαλιστικός φορέας στρέφεται κατά των περιουσιακών στοιχείων αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε προβεί σε καμία διεκδίκηση των οφειλών. Από την πλευρά της η δημοτική αρχή, με σχετική ανακοίνωσή της, δηλώνει αποφασισμένη να αποτρέψει με κάθε τρόπο αυτούς τους πλειστηριασμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ