Πέμπτη 13 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυξήσεις διεκδικούν οι δικαστικοί

Με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλαγοσκούφη, όπου του έθεσαν αιτήματα σχετικά με τα μισθολογικά προβλήματά τους συναντήθηκαν χτες εκπρόσωποι των προεδρείων των πέντε δικαστικών Ενώσεων (Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Ενωση Εισαγγελέων, Ενωση Διοικητικών Δικαστών, Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, Ενωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου) καθώς και η Ενωση Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Οι δικαστικοί, που ξεπερνούν τις 2.500, ζητούν αύξηση των αποδοχών τους, ενώ έχουν ήδη καταθέσει στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αιτήσεις διακοπής της παραγραφής των οικονομικών τους αξιώσεων, για να μπορούν να τις διεκδικήσουν δικαστικά με αγωγές από το Μισθοδικείο.

Ο υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε την ύπαρξη θέματος αναπροσαρμογής των αποδοχών τους, αλλά επιφυλάχτηκε να διατυπώσει τις συγκεκριμένες θέσεις της κυβέρνησης σε νεότερη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Φλεβάρη, με τη συμμετοχή και του υπουργού Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρα.

Οι δικαστικοί ζητούν αναδρομικά μιας τριετίας που ξεπερνούν τα 250 εκατ. ευρώ, καθώς ισχυρίζονται ότι έχει παραβιαστεί ο συνταγματικός κανόνας που θέτει τους δικαστές στην κορυφή της μισθολογικής κλίμακας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ