Παρασκευή 14 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αίτημα αποφυλάκισης Τσιγαρίδα, Σερίφη, Ξηρού

Την αποφυλάκιση των Χρήστου Τσιγαρίδα, Παύλου Σερίφη και Σάββα Ξηρού ζήτησαν χτες τα μέλη της «Κίνησης Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατουμένους» σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας.

Η συνήγορος του Χρήστου Τσιγαρίδα, Μαρίνα Διαλιάνη, παρουσίασε εκθέσεις γιατρών που εξέτασαν τον πελάτη της στη φυλακή και εκτιμούν ότι οι συνθήκες φυλάκισής του ισοδυναμούν με αργό θάνατο. Η συνήγορος του Παύλου Σερίφη, Κέλλυ Σταμούλη, αναφέρθηκε στα χρόνια και ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εντολέας της. Ο συνήγορος του Σάββα Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, είπε ότι το δίκαιο έκτισης της ποινής είναι ουσιαστικά ποινικό ζήτημα και ζήτησε την εφαρμογή του, προσθέτοντας ότι η Πολιτεία πρέπει να επέμβει αυτεπάγγελτα αφού ο Σάββας Ξηρός έχει απαγορεύσει στους συνηγόρους του να υποβάλουν αίτημα αποφυλάκισής του.

Εκ μέρους ων Κινήσεων Αλληλεγγύης ο Μάκης Σέρβος είπε ότι η αίτηση αποφυλάκισης του Χρήστου Τσιγαρίδα θα εκδικαστεί τη Δευτέρα 17 Γενάρη και του Παύλου Σερίφη τη Δευτέρα 7 Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ