Τετάρτη 19 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Νέες υποσχέσεις με ίδια αβεβαιότητα

Την άμεση έναρξη των εργασιών για την ολοκλήρωση των νοσοκομείων Κέρκυρας και Κατερίνης «μετά την άρση αναστολής της χρηματοδότησής τους από τους κοινοτικούς πόρους και τη διασφάλιση της Εθνικής Συμμετοχής από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Υγείας», ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Υγείας Ν. Κακλαμάνης.

Οι εργασίες και στα δυο νοσοκομεία διακόπηκαν πριν πέντε τουλάχιστον χρόνια, καθώς ο ευνοούμενος απ' τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ επιχειρηματίας Μπατατούδης δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του. Ωστόσο, όμως, και οι ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας δεν έχουν τις εγγυήσεις ότι οι δυο πόλεις θα αποκτήσουν νοσοκομεία και ότι θα «γίνονται πράξεις οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης».

Πριν από λίγες μέρες ο Ν. Κακλαμάνης απ' την Κατερίνη - όπου βρέθηκε - δήλωσε ότι δεν πρόκειται να δημοπρατηθεί το νοσοκομείο, αν δε γίνουν νέες μελέτες, καθώς οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Επομένως, το γεγονός και μόνο της εκπόνησης μελέτης αναιρεί την άμεση έναρξη των εργασιών. Το νοσοκομείο στην Κατερίνη ξεκίνησε το 1986 και οι εργασίες διακόπηκαν πριν από πέντε χρόνια.

Πανομοιότυπη, σχεδόν, είναι και η ιστορία του νοσοκομείου στην Κέρκυρα που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1997 με την υποχρέωση να παραδοθεί το 2001. Οι εργασίες, όμως, δεν προχώρησαν σύμφωνα με την προβλεπόμενη συμφωνία. Από το Νοέμβρη του 2001 μέχρι το φθινόπωρο του 2003 δεν υπήρξε καμία εξέλιξη και τελικά η ΔΕΠΑΝΟΜ - ως επιβλέπουσα - έλυσε με «φιλικό» διακανονισμό τη σύμβαση έργου με την κοινοπραξία του Μπατατούδη, ύστερα από σύσκεψη που έγινε στην Κέρκυρα υπό τον τότε υπουργού Υγείας Κ. Στεφανή.

Το υπουργείο Υγείας - σύμφωνα με τις χτεσινές ανακοινώσεις - κατέληξε σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ( ΕΤΠΑ) για τη χρηματοδότηση και την ολοκλήρωση των έργων, με όφελος για το ελληνικό Δημόσιο που ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ