Τετάρτη 19 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Διεκδικούν μέτρα ασφαλείας

Σε στάση εργασίας τις τέσσερις πρώτες ώρες της κάθε βάρδιας προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι του Δήμου Λάρισας, απαιτώντας από τη Δημοτική Αρχή να πάρει και να εφαρμόσει όλα τ' αναγκαία μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλιάς, για την προστασία των ιδίων, αλλά και γενικότερα των κατοίκων της πόλης.

Συγκεκριμένα, με τη χτεσινή αγωνιστική κινητοποίηση, στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Λάρισας, οι εργαζόμενοι του δήμου διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, σχετικά με τη λήψη και εφαρμογή μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλιάς, που έχει ως αποτέλεσμα να σημειώνονται κατά καιρούς πολλά ατυχήματα, εκ των οποίων πολλά είναι εργατικά, με θύματα εργαζόμενους, κυρίως, στις υπηρεσίες καθαριότητας, όπως στα απορριμματοφόρα και στις λαϊκές αγορές.

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις τις ευθύνες για τ' ατυχήματα αυτά τις πληρώνουν οι ίδιοι εργαζόμενοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας υπάλληλος του δήμου, καταδικάστηκε σε δωδεκάμηνη φυλάκιση, κατηγορούμενος για εμπλοκή σε θανατηφόρο τροχαίο, επειδή εκτελώντας εντολές τοποθέτησε έναν κάδο απορριμμάτων στο σημείο, όπου έγινε το δυστύχημα, το οποίο και του υπέδειξαν οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ