Τετάρτη 19 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Στο εδώλιο η συνδικαλιστική δράση

Συγκέντρωση σήμερα το πρωί έξω από τα Δικαστήρια Πειραιά

Στις 9 το πρωί, έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά, συγκεντρώνονται σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι, με πρωτοβουλία 10 πειραιώτικων συνδικαλιστικών οργανώσεων, για να δώσουν τη δική τους απάντηση στο κυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι διωκτικές και δικαστικές αρχές της πόλης, εφαρμόζοντας τη ...σχετική κυβερνητική κατεύθυνση, σε βάρος πρωτοπόρων αγωνιστών συνδικαλιστών του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Με βάση αυτή την ...κατεύθυνση και με εξόφθαλμη εντολή της εργοδοσίας, την ίδια ώρα της συγκέντρωσης, μέσα στα δικαστήρια θα δικάζεται με χαλκευμένες κατηγορίες και με αυτεπάγγελτη μάλιστα δίωξη από τον εισαγγελέα, ο Βασίλης Ριφουνάς, μέλος της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Μετάλλου, συσπειρωμένος στις γραμμές του ΠΑΜΕ και εκπρόσωπος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά στην πολυεθνική επιχείρηση επεξεργασίας γραφίτη «Καρμπόν Λορέν», όπου και εργάζεται από το 1980.

Θα βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, επειδή αντιστάθηκε στο καθεστώς τρομοκρατίας και στις αντεργατικές ενέργειες της πολυεθνικής, επειδή απαίτησε, ως όφειλε, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Την αγωνιστική πρωτοβουλία έχουν αναλάβει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις Μετάλλου Πειραιά και Σαλαμίνας, Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Αμμοβολιστών, Ναυπηγοξυλουργών, Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργίας - Δέρματος, Επισιτισμού - Τουρισμού, Εργατοτεχνιτών Αρτοποιίας - Σιμιτοποιίας, Εργατοτεχνιτών Υπαλλήλων ALSTOM ΕΛΛΑΣ (ΑΡΕΒΑ) και Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά.

Στο μεταξύ, η δίωξη έχει προκαλέσει και πλήθος διαμαρτυριών από όλη την Ελλάδα. Ανακοινώσεις - καταγγελίες για τη δίωξη έχουν εκδώσει η Ομοσπονδία Οικοδόμων, τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά, Βόλου, Λάρισας - την οποία συνυπογράφουν και 8 από τα μεγαλύτερα συνδικάτα της δύναμης του Κέντρου - ο Σύλλογος Λογιστών Πειραιά, τα Συνδικάτα Οικοδόμων Πειραιά, Αθήνας, Πάτρας, Μακεδονίας - Θράκης, Μαγνησίας, Λασιθίου, το Σωματείο εργαζομένων στην καπνοβιομηχανία ΚΕΡΑΝΗΣ, η ΠΕΜΕΝ, ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, η Ενωση εργαζομένων στην ελαιουργοσαπουνοποιία, η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων, τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Νίκαιας, Πειραιά και Ρέντη, το Συντονιστικό των Συνταξιουχικών Σωματείων Πειραιά και άλλοι. Σχετική δήλωση ενάντια στη δίωξη έχει καταθέσει και ο νομάρχης Πειραιά.

Επίσης, με πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ, σχετικό κείμενο καταγγελίας ενάντια στη δίωξη του Β. Ριφουνά, αλλά και γενικότερα ενάντια σε κάθε δίωξη που ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση, υπογράφουν και δεκάδες ευρωβουλευτές διαφόρων κρατών.

Να σημειωθεί ότι το θέμα έχει φτάσει και στη Βουλή με την αναφορά που κατέθεσαν τον περασμένο Οκτώβρη οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη και Γιάννης Πατσιλινάκος στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Απασχόλησης. Στις απαντήσεις των δύο υπουργών, φαίνεται καθαρά η προσπάθεια κάλυψης της δίωξης...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κύμα αλληλεγγύης από σωματεία και φορείς (2023-05-31 00:00:00.0)
Πρόγραμμα δράσης για την ανεργία (2009-01-30 00:00:00.0)
Εντείνει την πρόκληση η πολυεθνική (2008-02-02 00:00:00.0)
Θετική εξέλιξη στη δίωξη του Βασίλη Ριφουνά (2008-01-26 00:00:00.0)
Διέξοδος ο κοινός αγώνας της εργατικής τάξης (2005-07-01 00:00:00.0)
Η πολυεθνική διέταξε το δικαστήριο αποφάσισε (2005-01-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ