Πέμπτη 20 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ιμπεριαλιστική τυραννία

Γρηγοριάδης Κώστας

Πριν από τρία ακριβώς χρόνια, ο Τζ. Μπους είχε στήσει μόνος του τον «άξονα του κακού» (Ιράκ, Ιράν, Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας), ακριβώς για να προετοιμάσει και δικαιολογήσει το πρώτο βήμα, τον πόλεμο και την κατάκτηση του Ιράκ.

Τώρα, που ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός «δείχνει» ασυγκράτητος προς το Ιράν, ανέλαβε η Κοντολίζα Ράις να προετοιμάσει το δόγμα του επόμενου πολέμου: Κράτη - «θύλακες τυραννίας», που πρέπει, φυσικά, να γκρεμιστούν από τους «δημοκράτες» της Ουάσιγκτον. Δε δίστασε, μάλιστα, να κατονομάσει τους «θύλακες τυραννίας»: Ιράν, Β. Κορέα, Κούβα, Μιανμάρ, Λευκορωσία και Ζιμπάμπουε. Κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίας της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, το καινούριο αφεντικό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι υπάρχουν σημεία στον κόσμο όπου δεν ευημερεί η δημοκρατία και οι ΗΠΑ θα πρέπει να συμβάλουν στην υπερίσχυση της ελευθερίας. Και πρόσθεσε: «Είναι βέβαιο πως στον κόσμο μας παραμένουν σήμερα θύλακες τυραννίας, και η Αμερική στέκεται στο πλάι των καταπιεσμένων λαών σε κάθε ήπειρο, στην Κούβα και τη Βιρμανία, στη Βόρεια Κορέα, και στο Ιράν, και στη Λευκορωσία, και στη Ζιμπάμπουε». Ετσι, για να υπάρχουν διαρκώς «στόχοι», που να δικαιολογούν τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», δηλαδή τον πόλεμο του ιμπεριαλισμού κατά των λαών του κόσμου.

Τα άσχημα νέα για την Κ. Ράις είναι ότι οι λαοί γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που τους καταδυναστεύουν και τους ματοκυλάνε. Από το σημείο αυτό και μετά, ό,τι λένε και κάνουν οι τύραννοι - ιμπεριαλιστές στρέφεται εναντίον τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ