Πέμπτη 20 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
Με νέα ορμή για μαζικό αγωνιστικό κίνημα Ειρήνης

Συνεδρίασε χτες το Παναθηναϊκό Συμβούλιο της ΠΕΔΥΕ

Από τη συνεδρίαση του Παναθηναϊκού Συμβουλίου της ΠΕΔΥΕ
Από τη συνεδρίαση του Παναθηναϊκού Συμβουλίου της ΠΕΔΥΕ
Με νέα ορμή ξεκινάει τον καινούριο χρόνο η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ). Το Παναθηναϊκό Συμβούλιο της ΠΕΔΥΕ, που πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων, έθεσε του άξονες και έβαλε τους στόχους του κινήματος ειρήνης στην περιοχή της πρωτεύουσας για το 2005. Η συνεδρίαση αυτή, που το άνοιγμα της έκανε με χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Ε. Μαχαίρας, είχε και γιορταστικό χαρακτήρα, καθώς πριν αρχίσουν οι εργασίες του Συμβουλίου, έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΕΔΥΕ. Την εισήγηση της Γραμματείας της ΠΕΔΥΕ παρουσίασε ο γραμματέας της Ανδριανός Μπούκουρης.

Βασικός στόχος, τονίστηκε, είναι η ισχυροποίηση των Επιτροπών Ειρήνης, ώστε να εξελιχθούν σε μαζικές, αγωνιστικές Επιτροπές Ειρήνης, στους τόπους δουλιάς, στους δήμους και τις συνοικίες της Αθήνας. Επίσης δίνεται βάρος στην ανάπτυξη των κλαδικών Επιτροπών Ειρήνης.

Ως βασικό καθήκον τίθεται το δυνάμωμα της δράσης, ώστε να έρθει σε αντιστοιχία με τις μεγάλες απαιτήσεις του αγώνα και του στόχου της ΕΕΔΥΕ για τη διαμόρφωση «ενός ισχυρού λαϊκού - αντιιμπεριαλιστικού πόλου αντίστασης και αντεπίθεσης στη χώρα μας και διεθνώς, που να αντιμάχεται τον πόλεμο και τη βάρβαρη πολιτική της νέας τάξης στο σύνολό της και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανατροπή της».

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων της ΠΕΔΥΕ, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τους εξής άξονες:

-- Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της ΕΕΔΥΕ για τα θύματα του τσουνάμι.

-- Πάλη ενάντια στο «ευρωσύνταγμα».

-- Δράση ενάντια στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ.

-- Πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.

-- Ενημέρωση για το χαρακτήρα των εξελίξεων και τη στρατηγική του ιμπεριαλισμού.

-- Συμβολή - συμμετοχή της ΠΕΔΥΕ και των Επιτροπών Ειρήνης στις εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ για τα 60 χρόνια από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών.

-- Παρεμβάσεις για το θέμα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, τον αθλητισμό, το περιβάλλον και τους μετανάστες.

-- Πολιτιστικές δραστηριότητες: Συνεστίαση της ΠΕΔΥΕ στις 19 Φλεβάρη στο «GREEN PARK», θεατρική παράσταση, κινηματογραφική προβολή για παιδιά και νέους, διήμερη εκδρομή το Μάρτη, έκθεση βιβλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ