Τετάρτη 26 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα εγκύκλιος για προσλήψεις

Νέα εγκύκλιο για το ζήτημα του προγραμματισμού προσλήψεων τακτικού και έκτακτου προσωπικού στο Δημόσιο απέστελλε σε όλα τα υπουργεία ο υπουργός ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Πρ. Παυλόπουλος. Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι οι ανάγκες που θα δηλώνονται σε προσωπικό «πρέπει να είναι πραγματικές και να ανταποκρίνονται στις οργανωτικές ή λειτουργικές ανάγκες της υπηρεσίας».

Επίσης τονίζεται ότι είναι δυνατή η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει το άρθρο 20 του Ν. 2503/97, «με την έκδοση ΠΔ για ανακατανομή κενών θέσεων, σε υφιστάμενους κλάδους, δηλαδή με τη μεταφορά τους σε άλλους υφιστάμενους ή νέους κλάδους της ίδιας ή άλλης κατηγορίας και για τις ειδικότητες που κρίνεται απαραίτητο». Ο υπουργός σημειώνει ότι «για εργασίες που μπορεί να ανατεθούν σε συνεργεία, όπως καθαριότητα, προτείνεται να μη ζητηθεί η πλήρωση των αντίστοιχων κενών θέσεων».

Στην εγκύκλιο σημειώνεται, επιπλέον, ότι, μετά την 31/1/2005, δε θα περιληφθούν στον ενιαίο προγραμματισμό προσλήψεων του έτους, αιτήματα για πρόσληψη προσωπικού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν απρόβλεπτες και επείγουσες ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ