Τετάρτη 26 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπερκορεσμένος ο ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων

Αμεσες λύσεις απαιτεί το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Αντ. Σκυλλάκος

Ενώπιον των ευθυνών της για το οξύ πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που καρκινοβατεί - ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής μετά τη νέα καθίζηση που σημειώθηκε πρόσφατα στο ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων - θέτει την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε και απευθύνεται στους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών.

Η μακρόχρονη και συνεχιζόμενη έλλειψη υποδομών για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων σε όλη την Ελλάδα - επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΚΕ - δημιουργεί καθημερινά σοβαρά προβλήματα σε βάρος της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος. Στην Αττική, ειδικότερα, των 22 ανεξέλεγκτων χωματερών, ο μοναδικός νόμιμος χώρος διάθεσης απορριμμάτων, ο ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων, έχει ήδη υπερκορεστεί, ξεπερνώντας εγκεκριμένα υψόμετρα και η παράταση της λειτουργίας του εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, τόσο για την ασφάλεια των εργαζομένων σ' αυτόν, όσο και για την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Σημειώνεται ότι η καθημερινή συσσώρευση 5.500 τόνων απορριμμάτων και η επικίνδυνη, με εισαγγελική εντολή καθημερινή απόρριψη εκατοντάδων τόνων λάσπης, προκαλεί ήδη, με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα, καθιζήσεις και τοπικές κατακρημνίσεις, πρόδρομα φαινόμενα επικείμενων κατολισθήσεων.

Παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση, συνεχίζοντας και προχωρώντας παραπέρα την αντιλαϊκή πολιτική των προκατόχων της - τονίζει ο Αντ. Σκυλλάκος - συντηρεί και οξύνει τα αδιέξοδα, καθώς δεν παίρνει κανένα μέτρο για την επίλυση του προβλήματος. Αντίθετα, ενώ φρόντισε να υφαρπάξει από τον ΕΣΔΚΝΑ την αρμοδιότητα για τη δημοπράτηση και κατασκευή του νέου ΧΥΤΑ, στη θέση που επέλεξε η προηγούμενη κυβέρνηση, στη βεβαρημένη περιοχή του Θριασίου Πεδίου, σε καμιά ενέργεια δεν έχει προχωρήσει.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ απευθύνει στους υπουργούς τα εξής καίρια ερωτήματα:

  • Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθενται να προχωρήσουν, ώστε να σταματήσει η επικίνδυνη λειτουργία του υπερκορεσμένου ΧΥΤΑ των Ανω Λιοσίων και αυτός να κλείσει πλέον οριστικά και να αποκατασταθεί στο σύνολό του.
  • Ποιες, παράλληλα, ενέργειες θα αναλάβουν, προκειμένου να κατασκευαστούν οι νέες απαιτούμενες υποδομές εκτός του Θριασίου Πεδίου, ώστε να δοθεί μια μακροπρόθεσμη λύση στο πρόβλημα της ασφαλούς επεξεργασίας και τελικής διάθεσης των απορριμμάτων της Αττικής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ