Σάββατο 29 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»
«Γονάτισαν» οι τραυματιοφορείς

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν χτες οι τραυματιοφορείς του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου, αντιδρώντας στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις διακομιδές ασθενών.

Οι 35 τραυματιοφορείς του νοσοκομείου είναι πολύ λιγότεροι από τις ανάγκες και καλύπτουν πολλές φορές και τρεις κλινικές ο καθένας στη βάρδια. Αλλά η διοίκηση του «Ιπποκράτειου» τους υποχρεώνει - αν και δεν καλύπτονται από το νοσοκομείο - να συνοδεύουν και τις διακομιδές ασθενών από το νοσοκομείο σε άλλα νοσοκομεία ή και στα σπίτια τους. Μετά την Ολυμπιάδα, το «Ιπποκράτειο», όπως και άλλα νοσοκομεία, πήραν κάποια ασθενοφόρα χωρίς όμως το απαραίτητο προσωπικό. Ετσι, εξαναγκάζονται οι τραυματιοφορείς που είναι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και χωρίς σχετική εμπειρία να συνοδεύουν ασθενείς, με τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους. Το πρόβλημα αυτό μάλιστα επιδεινώθηκε με το νέο σύστημα εφημερίας, αφού πολλοί ασθενείς φτάνουν στο «Ιπποκράτειο» και αν δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν εκεί μεταφέρονται σε άλλο νοσοκομείο.

Οι διακομιδές - επισήμαναν εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Κίνησης Εργαζομένων «Ιπποκράτειου» - γίνονται γιατί το νοσοκομείο δεν έχει το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό και πολύ συχνά οι ασθενείς κατευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα. Για παράδειγμα, δε λειτουργεί στο νοσοκομείο αξονικός τομογράφος, ενώ βάσει του απαρχαιωμένου οργανισμού του νοσοκομείου κενές παραμένουν το 35% των θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ