Σάββατο 29 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Κάλεσμα συσπείρωσης για αγώνες

Την ανάγκη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να συσπειρωθούν και να ενισχύσουν τον ταξικό πόλο του συνδικαλιστικού κινήματος για την οργάνωση και κλιμάκωση των αγώνων, με στόχο τη διεκδίκηση αιτημάτων που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους, τόνισαν χτες οι εκπρόσωποι της Ταξικής Δημοσιοϋπαλληλικής Συσπείρωσης (ΤΑΔΗΣΥ) στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ. Στα πλαίσια αυτά πρότειναν την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων των δημοσίων υπαλλήλων τον ερχόμενο Μάρτη και την ανάπτυξη δράσεων στο ενδιάμεσο διάστημα για την καλύτερη δυνατή επιτυχία τους.

Επίσης, οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, αναδεικνύοντας τις κοινές αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, προέβαλαν τη σημασία συντονισμού της αγωνιστικής δράσης, την ανάγκη έμπρακτης αλληλεγγύης και στήριξης των αγώνων των εργαζομένων στο εμπόριο, για την παιδεία, των αγροτών.

Στην αντίπερα όχθη, η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΠ (ΣΥΝ) - αποφάσισε την πραγματοποίηση, γενικά και αόριστα, κινητοποιήσεων το Μάρτη χωρίς όμως να ορίσει τη μορφή τους. Ενώ το πλαίσιο αιτημάτων που υιοθέτησαν αναδεικνύει και πάλι τον «κοινωνικό διάλογο» ως κυρίαρχη συνδικαλιστική τακτική, δηλαδή τη συναίνεση και υποταγή στις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές. Αλλωστε, ήδη η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ έχει προχωρήσει σε προγραμματική σύμβαση με την κυβέρνηση για τη διά βίου κατάρτιση των δημοσίων υπαλλήλων - ώστε να είναι περισσότερο αποδοτικοί στην εξυπηρέτηση των αναγκών του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του - ενώ και πάλι θέτει ως αίτημα το μισθολόγιο που τα προηγούμενα χρόνια διευκόλυνε τις τότε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ να εφαρμόζουν την πολιτική λιτότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ