Σάββατο 29 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Καλλιεργεί το έδαφος» η κυβέρνηση

Πίσω από το επιχείρημα ότι οι προτάσεις της Κομισιόν δεν είναι δεσμευτικές για τα κράτη - μέλη της ΕΕ προσπαθεί να οχυρωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να μην τοποθετηθεί ευθέως απέναντι στις απάνθρωπες ντιρεκτίβες των Βρυξελλών για το συνταξιοδοτικό και να «κερδίσει χρόνο».

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση εκτιμά ότι τέτοιου είδους εκθέσεις είναι υποβοηθητικές στην προσπάθειά της να καλλιεργήσει το έδαφος και να προετοιμάσει την «κοινή γνώμη» για τη δήθεν ανάγκη λήψης μέτρων στο όνομα της «βιωσιμότητας των Ταμείων».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που ρωτήθηκε σχετικά από το «Ρ», επανέλαβε ότι ισχύουν οι κατά καιρούς δηλώσεις του πρωθυπουργού για το θέμα, ότι δηλαδή δε θα αυξηθούν οι εισφορές και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Με δεδομένο όμως ότι οι «δεσμεύσεις» του Κ. Καραμανλή σε πλείστα θέματα έχουν αποδεχτεί απλές ψηφοθηρικές «παγίδες», είναι ευνόητο ότι το θέμα παραμένει ορθάνοιχτο.

«Ισχύουν όσα έχουν πει ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί», είπε ο Ε. Αντώναρος και πρόσθεσε: «Πολλές φορές, όργανα της Κομισιόν διατυπώνουν διάφορες προτάσεις. Δεν είναι πάντοτε δεσμευτικά αυτά που λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις κυβερνήσεις των 25 κρατών - μελών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ