Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να απομακρυνθούν οι κάμερες από τα σχολεία

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Τις κάμερες παρακολούθησης που τοποθετούνται σε σχολεία με το πρόσχημα της αποφυγής βανδαλισμών, αφορά η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης, προς την υπουργό Παιδείας Μ. Γιαννάκου.

«Στον αύλιο χώρο του 1ου Ενιαίου Λυκείου Θέρμης τοποθετήθηκε, πρόσφατα, από το Δήμαρχο (με απόφαση της πλειοψηφίας), κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, με το αιτιολογικό της αποφυγής βανδαλισμών. Αντίθετη όμως στην ενέργεια αυτή είναι όλη η εκπαιδευτική κοινότητα, τόσο του σχολείου (σύλλογος διδασκόντων, μαθητές, γονείς) όσο και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής (Δ΄ ΕΛΜΕ)», επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΚΕ.

«Η ενέργεια αυτή ουσιαστικά αποτελεί μέτρο αυταρχισμού και αστυνόμευσης μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων, αποσκοπεί στο να τους εθίσει στο χαφιεδισμό και να βάλει φραγμό στην ελευθερία κινήσεων, λόγου και κριτικής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης αλλά και να εμποδίσει τους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Κάμερες επίσης έχουν τοποθετηθεί και σε άλλα σχολεία (2ο Λύκειο Κορδελιού, Λύκειο και Γυμνάσιο Μενεμένης, Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ κ.α.). Επειδή η τοποθέτηση ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης αποτελεί μέτρο της γενικότερης κατασταλτικής πολιτικής που εφαρμόζεται σε βάρος των εργαζομένων, οι οποίοι εντείνουν τους αγώνες τους εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης», καταλήγει η Ερώτηση.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει την υπουργό Παιδείας:

  • Αν θα παρέμβει άμεσα ώστε να απομακρυνθούν τα παραπάνω μέσα παρακολούθησης.
  • Αν θα προχωρήσει στην άμεση πρόσληψη μόνιμων σχολικών φυλάκων με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ασφάλιση, ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της ασφάλειας των σχολείων και να μη χρειάζεται η ανάθεση της φύλαξής τους σε ιδιωτικές εταιρίες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ