Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αντικομμουνιστικό παραλήρημα

Για να καλύψει δυο βιομηχάνους και τη στήριξη που τους παρέχει η κυβέρνηση

«Ζορρό των εργαζομένων», «επαγγελματίες ενδιαφερόμενοι», «θα έχετε ένα ποσοστό χειρότερο από ότι είχατε», «ζούμε στον 21ο αιώνα», «ψυχώσεις και αγκυλώσεις»!.. Είναι μόνον μερικές φράσεις από το χτεσινό αντικομμουνιστικό παραλήρημα του υφυπουργού Εργασίας Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος επέλεξε να απαντήσει με αυτό τον τρόπο στους βουλευτές του ΚΚΕ Τάκη Τσιόγκα και Αγγελο Τζέκη, οι οποίοι μετέφεραν στη Βουλή τα αιτήματα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις ΒΙΟΚΕΡΑΛ Λάρισας και ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ στην Ξάνθη. Οσον αφορά στην ουσία των ερωτήσεων ο Γερ. Γιακουμάτος απέφυγε να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις τόσο για τη χρήση επικίνδυνων ουσιών και τα οφειλόμενα 3 μηνών της ΒΙΟΚΕΡΑΛ όσο και για τη μετεγκατάσταση της ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ στο Κιλκίς και τα Σκόπια, που οδηγεί στην ανεργία 700 εργαζόμενους!

Για τη ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ο υφυπουργός Εργασίας κατηγόρησε το ΚΚΕ λέγοντας ότι «δε φέρατε τριμερή συνάντηση στο υπουργείο ώστε να επιληφθεί». Παραδέχτηκε επίσης ότι η επιχείρηση έλαβε επιδότηση από το υπουργείο Ανάπτυξης 883.000.000 δραχμές, ενώ δήλωσε άγνοια για τη μετάβαση της επιχείρησης στα Σκόπια. Οσον αφορά τη μη τήρηση των ΣΣΕ στο εργοστάσιο, δήλωσε ότι «η επιχείρηση προσαρμόστηκε» μετά από έλεγχο του ΣΕΠΕ. Για τη ΒΙΟΚΕΡΑΛ ο Γερ. Γιακουμάτος υποστήριξε πως για τις επικίνδυνες ουσίες που χρησιμοποιούνται «η εταιρία που έκανε τη μέτρηση είναι πιστοποιημένη και έχει την ευθύνη του νόμου», όσον αφορά τα οφειλόμενα δεδουλευμένα αναφέρθηκε σε «πρόστιμα που έχει επιβάλλει το ΣΕΠΕ».

Στις απαντήσεις τους αμφότεροι οι βουλευτές κατήγγειλαν τον υφυπουργό για προσβλητικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του ΚΚΕ.

«Ναι, είμαστε επαγγελματίες στο ΚΚΕ, για τη διαφύλαξη των εργατικών συμφερόντων», τόνισε ανταπαντώντας ο Αγγελος Τζέκης, προσθέτοντας ότι «είμαστε δογματικοί στην υπεράσπιση του δίκιου του εργάτη». Ειδικά για την επιχείρηση ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ τόνισε πως «φεύγουν οι επιχειρήσεις από εδώ, επιδοτούνται για τα Σκόπια, επιδοτούνται για τη Βουλγαρία, ακόμα και για την Τουρκία. Εχει καπνεργοστάσια σε αυτές τις χώρες ο Μιχαηλίδης και τώρα έρχεται να πάρει καινούρια επιδότηση». Επισήμανε παράλληλα ότι «οι κυβερνητικές ευθύνες υπάρχουν γιατί εξασφαλίζουν εκείνο το πλαίσιο που είναι παράδεισος για την αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών». Αναφερόμενος στο θέμα των επικίνδυνων ουσιών της ΒΙΟΚΕΡΑΛ, ο Τάκης Τσιόγκας έθεσε το ερώτημα: «Οι μετρήσεις έγιναν όταν το εργοστάσιο ήταν σε λειτουργία ή όταν ήταν σε παύση;», σημειώνοντας ότι «η χρήση του πετ-κοκ προκάλεσε κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις στην περιοχή, συζητήσεις στο Νομαρχιακό και Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας». Για τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους κάλεσε τον υφυπουργό να απαντήσει στο «αν θα πληρωθούν τους μισθούς, τις άδειες και τα επιδόματα». Τέλος κατήγγειλε την τρομοκρατική συμπεριφορά των ιδιοκτητών της επιχείρησης, σημειώνοντας ότι έφθασαν στο σημείο να «κλειδώσουν μέσα στο εργοστάσιο τους επιθεωρητές εργασίας»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ