Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαπιστευτήρια στους τραπεζίτες

Ανέστειλε την απεργία της Δευτέρας η ΟΤΟΕ

Την αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης των τραπεζοϋπαλλήλων την ερχόμενη Δευτέρα, στις 7 Φλεβάρη, αποφάσισε χτες η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΤΟΕ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας, δίνοντας για άλλη μια φορά διαπιστευτήρια συναίνεσης και υποταγής στις επιλογές της κυβέρνησης και των τραπεζιτών, που μέρα με τη μέρα εντείνουν την επίθεσή τους στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Οπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της ΟΤΟΕ η απόφαση λήφθηκε «σε ένδειξη καλής θέλησης» προκειμένου να «εργαστεί δημιουργικά» η Επιτροπή διαλόγου τραπεζιτών και ΟΤΟΕ για την προώθηση μιας «ενιαίας λύσης». «Λύση» που, όπως καταγγέλλουν σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, η ΕΣΑΚ Τραπεζών, εξυπηρετεί τα σχέδια τραπεζιτών και κυβέρνησης για παραπέρα αναδιαρθρώσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, συμβάλλει στη μείωση της αμοιβής εργασίας στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και «φορτώνει» τις υποχρεώσεις των τραπεζών προς τα ασφαλιστικά ταμεία στο ΙΚΑ. Ταυτόχρονα, αποβλέπει στην αναζήτηση φόρμουλας για τη λειτουργία του «δεύτερου πυλώνα» (επικουρικό) και του «τρίτου πυλώνα» (επαγγελματικό ταμείο). Η δημιουργία της Επιτροπής συμφωνήθηκε στην προχτεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφη και της ΟΤΟΕ, ύστερα από πρόταση της τελευταίας. Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι της κυβέρνησης, όπως αποφασίστηκε στη χτεσινή συνάντηση των υπουργών Οικονομίας και Απασχόλησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση για αναστολή της συγκεκριμένης απεργιακής κινητοποίησης - συνολικά έχουν προγραμματιστεί τέσσερις για κάθε Δευτέρα του Φλεβάρη - είναι ενταγμένη και σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης των αντιδράσεων των εργαζομένων καθώς την ίδια μέρα πραγματοποιούν απεργία και οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες ενάντια στην απελευθέρωση του ωραρίου. Τέλος, την απόφαση για αναστολή πήραν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΑΣΚΕ με τις ΔΑΚΕ και Αυτόνομο Δίκτυο (ΣΥΝ) να διαχωρίζουν τη θέση τους χωρίς όμως να διαφωνούν επί της ουσίας καθώς συμφωνούν και με την τακτική του διαλόγου όσο και με την προώθηση της συγκεκριμένης «ενιαίας λύσης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να καταδικαστεί η γραμμή της ταξικής συνεργασίας (2006-07-13 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες για κλιμάκωση του αγώνα (2006-07-12 00:00:00.0)
Να βγάλουν συμπεράσματα οι τραπεζοϋπάλληλοι (2006-02-08 00:00:00.0)
Δική τους υπόθεση η κλιμάκωση του αγώνα (2006-02-07 00:00:00.0)
Είπαν «όχι» στην αδράνεια (2000-10-10 00:00:00.0)
Εστειλαν μήνυμα για αγώνα (2000-09-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ