Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Υπόθεση όλων η απεργία στο εμπόριο

Υπόθεση όλων των ταξικών δυνάμεων του Πειραιά που δρουν στο συνδικαλιστικό κίνημα έχει γίνει η προετοιμασία της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στο εμπόριο και στις υπηρεσίες, αλλά και η προσπάθεια να συστρατευτούν σε αυτό τον αγώνα οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρέμποροι της πειραιώτικης περιφέρειας. Με τις καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες οι δυνάμεις της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά μαζί με αυτές της Γραμματείας Πειραιά του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου απευθύνουν το κάλεσμα στους εργαζόμενους και στους μικροκαταστηματάρχες του Πειραιά, να συμβάλουν δραστικά στη μάχη που έχει ξεκινήσει ο κλάδος ενάντια στην άγρια αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, που σε αυτό το χώρο εκφράζεται με τη ...διευθέτηση του ωραρίου στα μέτρα των μεγαλοσυμφερόντων. Ωθηση σε αυτή τη μάχη θα δώσει και το μαζικό τους «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση που στον Πειραιά θα γίνει στις 11.30 το πρωί μπροστά από το πολυκατάστημα «ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ», Τσαμαδού και Ηρώων Πολυτεχνείου.

Για την προετοιμασία καθημερινά οργανώνονται μαζικές εξορμήσεις στο κέντρο του Πειραιά, αλλά και σε κάθε πειραιώτικο δήμο προκειμένου το μήνυμα να φτάσει και στο τελευταίο συνοικιακό μικρομάγαζο.

Σήμερα, Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ. το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ οργανώνουν πικετοφορία έξω από τη Νομαρχία Πειραιά και θα ακολουθήσει πορεία και εξόρμηση στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

ΠΑΤΡΑ: H Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων από κοινού με την Επιτροπή Αγώνα των Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων στην Πάτρα καλούν τη Δευτέρα 7 του Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., σε ανοιχτή συγκέντρωση έξω από το πολυκατάστημα της πολυεθνικής «ΚΑΡΦΟΥΡ», για να διαδηλώσουν ενάντια στις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στα πολυκαταστήματα καθώς και στην ακόμα μεγαλύτερη επέκταση του ωραρίου που προωθεί η κυβέρνηση.

ΒΟΛΟΣ: Με δίωρη στάση εργασίας, από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και με συγκέντρωση στις 12.30 στη συμβολή των οδών Ερμού και Αντωνοπούλου, οι εμποροϋπάλληλοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι του Βόλου συμμετέχουν την ερχόμενη Δευτέρα στις κινητοποιήσεις ενάντια στην απελευθέρωση του ωραρίου, με απόφαση του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σούπερ μάρκετ Μαγνησίας. Για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας και τον αγωνιστικό συντονισμό με τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους εμπόρους της πόλης, πραγματοποιήθηκε χτες σύσκεψη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων με την Ομοσπονδία των ΕΒΕ, τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και το Εμπορικό τμήμα του Επιμελητηρίου Βόλου.

ΚΡΗΤΗ: Σε συγκέντρωση ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και στη νέα επίθεση που ετοιμάζουν σε βάρος των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού, καλεί η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ. Τη συγκέντρωση διοργανώνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς τη Δευτέρα 7 του Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι, καλώντας τους εργαζόμενους να ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στην απελευθέρωση του ωραρίου. Την ίδια στιγμή με ανακοίνωσή της και η ΔΗΚΕΒΕ Χανίων καλεί τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών να πάρουν απόφαση για δίωρο κλείσιμο των καταστημάτων τη Δευτέρα 7 του Φλεβάρη, από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση μαζί με τους εμποροϋπαλλήλους στις 12.00 στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ